Micile Vedete romanesti la Cannes 2014

29 aprilie 2014, 16:46

Filmele de scurtmetraj pentru copii „Aventurile Micilor Vedete in parc” si „Micile Vedete descopera secretul magnetilor”, doua productii ale Scolii romanesti de film pentru copii „Micile Vedete”, care ii au in rolurile principale pe absolventii Scolii, au fost selectionate pentru participarea la Festivalul de Film de la Cannes 2014, la sectiunile Short Film Corner si Romanian Short Waves. Talentatii copii romani rescriu istoria filmului romanesc pentru copii, fiindca este a treia oara cand vor fi prezenti pe covorul rosu al rivierei franceze, dupa succesele din 2011 si, respectiv, 2012, cu filmele din seria educativa „Aventurile Micilor Vedete”.
Micile Vedete romanesti la Cannes 2014Pelicula „Aventurile Micilor Vedete in parc” trateaza tematica protejarii mediului inconjurator si prezinta o poveste parca rupta din realitate. In locul unui parc dintr-un cartier de locuinte din Bucuresti, se aproba construirea unui mare centru comercial. Intamplator sau nu, tocmai in acest parc se afla singurul loc de joaca pentru copii, iar acestia se decid sa nu stea nepasatori, ba din contra, sa rezolve situatia asa cum stiu ei mai bine: apeleaza la Anisia, fetita care a fugit de acasa in cautarea aventurii.
Micile Vedete romanesti la Cannes 2014Cel de-al doilea film participant anul acesta la celebrul Festival de la Cannes este un alt episod din seria de filme pentru copii „Aventurile Micilor Vedete”. Anisia, o fetita care a fugit de acasa din dorinta de a scapa de sfaturile nesfarsite ale mamei, se reintoarce la scoala, unde incearca sa patrunda neobservata la ore pentru a primi gustarea „cornul si laptele”. Din pacate pentru ea, este retinuta de profesoara si fortata sa ramana la ora de fizica. Nereusind sa se integreze in clasa, unde copiii rad de hainele ei murdare si de cunostintele limitate, Anisia incepe sa faca propriile experimente cu … magneti.
Micile Vedete romanesti la Cannes 2014Ariana Pendiuc, regizoarea filmelor a declarat: „Este o bucurie imensa pentru toti. Pentru partenerii nostri, Primaria Sectorului 6 si Primaria Sectorului 1, copii, parinti si echipa de productie. De fapt, alaturi de directorul de imagine, Cosmin Croitoru si producatorul, Ema Pendiuc (actrita in filmul „Micile Vedete descopera secretul magnetilor”) suntem aceeasi echipa de tineri cineasti care din 2010 incoace am avut 4 participari cu filmele noastre la acest prestigios festival. In 2010, am fost prima oara cu filmul „Magda”, in 2011, cu productiile „Micile vedete la scoala” si „Semnul Timpului”, iar in 2012, cu „Micile vedete la tara”.
Micile Vedete romanesti la Cannes 2014Scoala „Micile Vedete” este prima Scoala de Film si Televiziune pentru Copii din Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, oferind cursuri axate pe 3 discipline: tehnica de filmare, interpretare si dictie, indispensabile unor viitori profesionisti in film si televiziune. La aproape 4 ani de la infiintare, Scoala „Micile Vedete”, www.micilevedete.ro, se mandreste cu un portofoliu de 17 filme de scurt metraj pentru copii, pe teme educative, cu sute de copii instruiti si peste 30 de aparitii ale Micilor Vedete in spoturi publicitare, sociale si filme de lung metraj.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati website-ul nostru, www.micilevedete.ro, pagina noastra de Facebook, https://www.facebook.com/pages/Scoala-de-Film-si-Televiziune-Micile-Vedete/115967548456228 si, de asemenea, sa urmariti trailerele celor doua filme: „Aventurile Micilor Vedete in parc”, si „Micile Vedete descopera secretul magnetilor”.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi vei merge cu familia sau prietenii in parc sau la picnic, respectand, desigur, regulile de igiena si distantare. Acest lucru iti va incarca bateriile pentru saptamana ce urmeaza, chiar daca relaxarea nu mai este cum era odata.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Una din cele mai curioase si rare maimute din lume este cea denumita mustata regala. Aceasta maimuta este atit de mica, incit incape intr-o palma, in schimb are niste mustati foarte mari.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Se apuca unu cu un bonfaier sa taie lacatul de la banca. Vine politistul si il intreaba:
-Ce faci aici?
-Cant la vioara!
-Pai nu aud nimic!
-Pai lasa ca o sa auzi maine din ziare!

› vrei mai mult