Metode de a scapa de lene

11 februarie 2016, 12:07

Lenea este cel mai mare dusman al productivitatii. Lenea te face sa te simti stresat si presat de timp. In plus, afecteaza calitatea eseurilor si temelor pentru ca atunci cand te grabesti sa termini ce ai de facut vei face mai multe greseli. In cazul asta nu mai poti da vina pe ghinion!

Avem cateva sfaturi pentru toti cei care vor sa combata aceasta "cucoana mare".

1. Indeparteaza orice te-ar putea distrage
Metode de a scapa de leneSunt multe lucruri care te pot distrage de la munca ta, mai ales cand ai de lucru pe computer. Daca iti faci temele acasa, gaseste-ti un loc special pentru invatat/teme: un birou sau o masa mai ferita. Asigura-te ca ai suficienta lumina si liniste. Fereste-te sa-ti faci temele in pat (stiu ca e foarte comod). Daca nu reusesti sa eviti distractiile de acasa, mergi la biblioteca, acolo este mereu liniste.

2. Fa-ti o lista!
Metode de a scapa de leneLenea vine si cand nu esti organizat. In fiecare dimineata fa-ti o lista cu lucrurile pe care le ai de facut in ziua ce tocmai a inceput. Aceasta te va ajuta sa fii mai organizat si iti va aduce aminte ce ai de facut. Sa nu mai zic si sentimentul acela de satisfactie pe care il ai cand tai ceva de pe lista.

3. Da-ti termene!
Metode de a scapa de leneSe spune ca lucram mai bine cand suntem presati de timp. Poate ne place adrenalina. Incearca sa-ti setezi un termen limita. De exemplu: ai de facut un referat la limba romana pentru saptamana viitoare. Fixeaza-ti un termen limita: maine, ora 14. Iti vei termina tema mai repede si vei lucra mai bine sub presiunea termenului setat de tine.

4. Ia o pauza!
Metode de a scapa de leneCateodata nu ne simtim suficient de motivati sa ne terminam temele sau poate ne plictisim gandindu-ne la misiunea pe care o avem dintr-un joc de pe telefon. Daca te ajuta, ia o pauza bine meritata si bine stabilita. Sa zicem ca iti stabilesti sa petreci o ora pentru tema la mate apoi o jumatate de ora fix pentru un joc. Nu depasi termenele, respecta munca, dar si distractia!

5. Tine-ti mintea ocupata!
Metode de a scapa de leneDe cele mai multe ori, lenea isi face loc in viata noastra atunci cand incepem sa ne plictisim. Incearca sa ai mereu timpul si mintea ocupata. Planifica-ti activitatile pe care ai de gand sa le faci. Trebuie sa stii ce vei face in fiecare ora a zilei.

6. Cere ajutor!
Metode de a scapa de leneUneori avem nevoie sa fim impinsi de la spate. Cand avem ceva greu de facut tindem sa amanam sau sa nu mai facem deloc acel lucru. De asta avem nevoie de cineva care sa ne bata la cap, sa ne sacaie pana terminam ce avem de facut. Asta e, cateodata e nevoie de acel implus extern.

7. Recompenseaza-te!
Metode de a scapa de leneCand ti-ai terminat temele/eseul ofera-ti o recompensa mica. Poti sa mananci inghetata preferata doar dupa ce iti termini tema la mate sau te poti uita la un episod din serialul tau preferat numai dupa ce iti termini eseul la engleza. Vei lucra mai intens daca stii ca la sfarsit te asteapta o recompensa!

8. Incurajeaza-te!
Metode de a scapa de leneAseaza-te si ai o conversatie cu tine. Incurajeaza-te ca trebuie sa faci asta si ca te vei simti mai bine dupa ce vei termina toate lucrurile pe care le ai de facut. Unele lucruri nu sunt atat de placute, dar trebuie facute.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Nicolae Paulescu a fost omul de stiinta roman care a descoperit insulina si care initial a numit-o pancreina.

› vrei mai mult

Bancul zilei

mama,mama!am daramat sifonierul tatei!_si el stie?_da!e sub sifonier!

› vrei mai mult