Istoria si secretul dezvaluit: Hello Kitty nu e pisica

6 aprilie 2022, 11:46

Hello Kitty
Hello Kitty este personajul pe care toti il cunoastem de mici, dar stiai ca ea nu este de fapt o pisica, asa cum cred milioane de oameni? Sanrio, producatorul Hello Kitty, a spus clar ca simpatica pisica nu a fost niciodata cu adevarat o pisica, in ciuda reprezentarii sale care probabil te-au facut si pe tine sa crezi asta.

Hello Kitty a aparut prima data in anii 70, iar modul in care este desenata, simplu dar adorabil, au ajutat-o sa devina foarte populara in cultura kawaii intalnita in Japonia. Dar daca nu este o pisica, ce este? In ciuda numelui „Kitty” (in traducere „pisicuta”), se pare ca personajul este de fapt o fetita si nu este nici macar din Japonia. Conform producatorului ei, Kitty White (numele intreg) este o scolarita din Anglia, nascuta intr-o suburbie din Londra.

Informatia aceasta a iesit la iveala in 2014, cand Christine R. Yano, un antropolog de la Universitatea din Hawaii pregatea o expozitie Hello Kitty. Ea a declarat pentru ziarul LA Times ca a fost contactata de creatorii personajului care au tinut sa ii spuna ca Hello Kitty nu este o pisica: “Este un personaj din desene animate. Este o fetita. Este o prietena. Dar nu este o pisica. Ea nu a mers niciodata in patru labe. Ea merge si sta ca o fiinta cu doua picioare. Ea, totusi, are o pisica de companie, numita Charmmy Kitty”.

Poate ca urechiile de pisica si mustatile ne fac sa nu putem sa o percepem decat ca pe o felina, insa, oricat de confuzi am fi cu totii, trebuie sa intelegem si sa acceptam ca ceea ce vedem la exterior nu reprezinta adevarul.

Potrivit Wikipedia, Hello Kitty este o "gajinka", ceea ce inseamna o forma de antropomorfism. Termenul se refera la faptul ca o creatura non-umana sau un obiect este imaginat ca om.

Fetita sau pisica, Hello Kitty este un personaj adorabil si un puternic influencer pentru cei pasionat de kawaii, cultura japoneza a dragalaseniei. In spatele ei s-a creat un adevarat imperiu, Hello Kitty nemaifiind de mult doar un desen animat. S-au creat jucarii Hello Kitty si o multime de alte produse dupa chipul si asemanarea ei: caiete, carticele, ghiozdane, costume, rechizite; si toti copiii au la un moment dat o etapa Hello Kitty si, uneori, chiar si adultii.

Curiozitati despre Hello Kitty

• Are 47 de ani (s-a „nascut” in 1975 si a fost conceputa in 1974), desi este vesnic in clasa a treia.

• Este in zodia Scorpion, ziua ei de nastere fiind 1 noiembrie.

• Hello Kitty a fost numita ambasadorul al turismului in Hong Kong si China in 2008.

• In Shanghai si Taiwan exista spitale Hello Kitty.

• Hello Kitty nu a aparut la TV decat spre finalul anilor '80.

• Este miliardara in dolari.

• In 2007 ofiterii din Bangkok care comiteau infractiuni erau pedepsiti prin a purta banderole cu Hello Kitty.

Citeste si articolele de mai jos:

Care este istoria codului de bare de pe etichetele de produse
Care este istoria pizzei?
Istoria croissantului
Istoria ciocolatei
Istoria sahului. Cine a inventat jocul?

Istoria pusculitei pentru bani
Istoria pufuletilor
Care este istoria inghetatei?
Istoria discului de vinil
Ora de istorie: De ce e razboi in Ucraina?
Lectia de istorie: De ce China vrea sa atace Taiwanul? Seamana cu razboiul din Ucraina?
Lectia de istorie: Ce stim despre bomba nucleara

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai grea insecta de pe pamant este Carabusul elefant, care traieste in Venezuela si cantareste aproximativ 250 de grame.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bulisor, aflat in vizita la Gradina Zoologica unde vazu un elefant, si spuse mamei sale:
- Mamico, sa nu-mi spui ca pe asta tot barza l-a adus!

› vrei mai mult