Idei distractive pentru 1 Iunie. Ce pot face impreuna cu parintii

1 iunie 2022, 10:24

 Idei distractive pentru 1 Iunie 

1 Iunie a sosit! La multi ani de Ziua Copilului! Chiar daca anul acesta ne sarbatorim intr-o zi de miercuri, vestea buna e ca si parintii au liber de la serviciu (cel putin asa spune legea). Asa ca putem petrece timp impreuna cu ei si sa programam activitati distractive.

Chiar daca nu ne-am pregatit din timp pentru 1 Iunie, nu spune nimeni ca nu putem fi spontani. Doar despre asta e copilaria, nu?

Hai sa va dam cateva idei despre ce puteti face pe 1 Iunie 2022 impreuna cu parintii, in functie de orasul n care va aflati.

1 Iunie in Bucuresti

• Ziua Portilor deschise pentru copii la Palatul Parlamentului - orele 10.00 - 17.00

• Targ de 1 Iunie in Parcul A. I Cuza - orele 9.00 - 22.00; gasesti aici ateliere de pictura, intreceri sportive, demonstratii de tir, poti incerca sa vezi daca iti plac scrima, artele martiale, gimnastica, sunt amenajate terenuri de handbal sau volei, poti participa la ateliere digitale, sa vezi cum functioneaza robotii sau diverse gadgeturi, poti intra in realitatea virtuala, dar poti asista si la spectacole de teatru si muzica.

• 1 Iunie la Biblioteca Metropolitana Bucuresti - orele 13.00 - 18.00; esti asteptat cu teatru de papusi, jocuri si ghicitori, ateliere creative si multe alte activitati culturale.

• Bookfest junior te asteapta cu lansari de carte, ateliere, teatru, tombole; vei putea sa te intalnesti si cu cativa autori indragiti de copii.

• Parada Micilor Biciclisti are loc pe Bulevardul Kiseleff, care va fi inchis pentru traficul rutier de 1 Iunie; poti merge pe bicicleta, poti invata cum sa ramai in siguranta si ce reguli trebuie sa respecti in timpul deplasarii

• plimbari cu caiacul pe lacul Herastrau (orele 10.00 - 12.00, 13.00 - 15.00, 16.00 - 18.00); inscrierile se fac la fata locului, in limita locurilor disponibile.

1 Iunie la Vaslui

• Eco Fasion Show - parada costumelor din materiale ecologice, la care pot participa parinti si copii; conditia este sa realizezi costumatii din materiale reciclabile (ziare, carton, plastic, tabla), sa il descrii si sa povestesti ce inseamna reciclarea pentru tine.

1 Iunie la Brasov

• Vivat Copilaria pe Taramul Minunilor este un eveniment de Ziua Copilului ce are loc intre orele 11.00 si 21.00; te asteapta acolo momente artistice, tombole, ateliere de creatie, jocuri, dans si voie buna, dar si o provocare: un flashmob in timpul caruia copii imbracati in alb vor „scrie” cu corpurile lor cuvantul PEACE (pace), ca un manifest impotriva razboiului din Ucraina.

1 Iunie la Cluj

• Hai Hui printre povesti este un eveniment de Ziua Copilului organizat in Parcul Central. Te asteapta acolo ateliere pentru copii si intrega familie, spectacole si concerte, trupe de teatru de papusi si multa distractie.

Iti recomandam si articolele de mai jos:

Mesaje si felicitari de 1 Iunie
1 Iunie - Ziua Copiilor - Semnificatie, Istoric, Traditie
Sarbatori amuzante in luna iunie. In "luna copiilor"; gogosile au o zi speciala, numai a lor
5 locuri de vizitat impreuna cu parintii de 1 Iunie

Parcurge si testele de mai jos: 

1 iunie  

Testul lunii iunie

 

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un pui abia nascut de balena albastra e lung cat o poarta de fotbal si cantareste cat un hipopotam mare. In sapte luni, el creste de doua ori in lungime, iar la varsta de un an cantareste de opt ori mai mult decat la nastere.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La poarta Raiului ajunge un inginer. Sf. Petru Il intreaba:
- Tu cine esti?
- Sint inginer si vreau sa intru.
- Nu aici, locul tau e JOS.
Ajunge inginerul in Iad. Cum se plictisea, incepe sa mestereasca: scari rulante, aer conditionat, piscine, pune la punct o retea Internet.
Peste o vreme Cel de Sus discuta cu Talpa Iadului la telefon.
- Si ce mai e nou?
- E exceptional. Am un inginer care a facut minuni (si-i povesteste inventiile).
Dumnezeu, evident agasat ii raspunde:
- Dar ce cauta acolo un inginer, locul lui e aici la Mine. Sa stii ca te dau in judecata!
La care Talpa Iadului ii raspunde:
- Si unde crezi ca vei gasi un avocat?

› vrei mai mult