Expozitie inedita a celor mai celebre capodopere ale picturii universale

14 mai 2024, 17:19

Noaptea Muzeelor la MINA

Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii

MINA, Museum of Immersive New Art, si MINA Pop Up invita publicul bucurestean si clujean la o expozitie inedita a celor mai celebre capodopere ale picturii universale, expuse in muzee renumite din intreaga lume, ce vor putea fi admirate in acelasi spatiu timp de o singura noapte, pe 18 Mai, atat la Bucuresti, cat si la Cluj. Alaturi de acestea, publicul va putea viziona si spectacolele imersive din agenda MINA si MINA Pop Up.

Accesul se va face pe baza de bilete ce pot fi achizitionate la pret redus cu 50%. Acestea pot fi achizitionate online sau de la fata locului, in limita locurilor disponibile.

La Bucuresti, publicul va putea vedea show-urile imersive “Van Gogh” si “Gustav Klimt”, prezentate de George. Inovatie BCR., disponibile cu acelasi bilet la pretul de 25 de lei, precum si noul show lansat de MINA, “Dinozaurii - O calatorie imersiva in lumea preistorica”, disponibil la pretul de 15 lei.

La Cluj, in cadrul MINA Pop Up, biletul va asigura acces la “Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii”, precum si la spectacolele imersive “Gustav Klimt”, “Lumea Subacvatica” si “Inner Constellations”. Pretul biletului, in acest caz, este de 22 de lei.

Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli, Michelangelo, Diego Velázquez, Rembrandt, Claude Monet, Edvard Munch, Gustav Klimt si Van Gogh sunt cei care semneaza picturile selectate in "Galeria celor mai faimoase picturi din istoria omenirii". Acesti artisti sunt recunoscuti pentru contributiile lor remarcabile in diverse perioade si stiluri artistice, de la Renastere la Impresionism si pana la Expresionism.

Leonardo da Vinci este cunoscut pentru capodoperele sale precum "Mona Lisa" si "Ultima Cina", care reprezinta varfuri ale artei renascentiste. Sandro Botticelli a creat lucrari iconice, precum "Nasterea lui Venus", care au devenit simboluri ale artei italiene din secolul al XV-lea. Michelangelo, prin "Tavanul Capelei Sixtine", a redefinit conceptele de frumusete si geniu in arta. Diego Velázquez este apreciat pentru realismul sau remarcabil, care se regaseste in pictura "Meninas". Rembrandt este celebru pentru abordarea sa unica in portrete si in scenele biblice, in timp ce Claude Monet este cunoscut pentru pionieratul sau in Impresionism. Edvard Munch a creat lucrari emblematice precum "Strigatul", care a capturat emotia si anxietatea modernitatii.

"Van Gogh, The Immersive Show" nu este doar o prezentare digitala a lucrarilor de arta ale maestrului, ci o calatorie interactiva si emotionanta in universul sau creativ, care imbina tehnologia de ultima generatie si proiectiile spectaculoase cu geniul artistic al lui Vincent Van Gogh. Printre operele pe care le veti putea admira in cadrul spectacolului imersiv se numara binecunoscutele "Noapte instelata", "Autoportret", "Lan de grau cu corbi", "Irisi", "Mancatorii de cartofi", dar si opere din perioada de creatie timpurie. Spectacolul este o productie proprie, creata si regizata de Iu studioul Les Ateliers Nomad si acompaniata de coloana sonora semnata de Alexei Turcan.

"Gustav Klimt – the immersive show" este o productie multimedia, care cuprinde 60 dintre lucrarile pictorului simbolist, un arc in timp prin "Epoca de Aur", inspirata de stilul Art Nouveau si simbolurile bizantine. Se vor regasi in cadrul show-ului opere expuse in muzee din toata lumea, precum "Doamna cu evantai", "Sarutul" si "Doamna in Aur", fiecare piesa fiind meticulos pusa in scena 360 de grade, intr-un spatiu de 7 metri inaltime. Spectacolul audio-vizual este realizat de studioul Aural Eye si producatorul muzical, Alexei Turcan.

In cadrul MINA, in cel de-al doilea spatiu imersiv, va fi expus si noul spectacol imersiv "Dinozaurii - O calatorie imersiva in lumea preistorica". Acesta va fi disponibil, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, la un pret redus cu 50%, si anume de 15 lei.

Biletele se gãsesc pe urmãtorul link: https://specials.minamuseum.com. Pe 18 Mai, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, atât MINA cât și MINA Pop Up vor fi deschise publicului între orele 20:00 și 01:00.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Traian Vuia a fost primul om care a construit si a zburat cu un ''automobil-avion cu aripi fixe'' in totalitate autopropulsat, pe data de 18 martie 1906.

› vrei mai mult

Bancul zilei

o vrabie zboara la nivelul solului.unul cu un B.M.W o vede si din neatentie o calca.se da jos o ia, o pune in colivie si o ingrijeste.vrabia se trezeste si vede gratiile:
" -mama... l-am omorat pe sofer!!!!

› vrei mai mult