"Este posibil sa programez de pe dispozitive mobile?" Raspunsurile cursantilor WellCode. Pareri: "Partea de teorie poate fi parcursa!"

31 ianuarie 2022, 10:26

wellcode pareri

Una dintre cele mai mari motivatii si probleme ale celor care-si doresc o cariera in programare o reprezinta banii. Motivati de dorinta unei cariere de succes, incununata de castiguri mari, multi aleg sa studieze programarea. Pentru unii insa, costurile pe care le implica achizitionarea gadgeturilor necesare ii sperie, insa nu ii face sa se dea batuti. Dornici de invatare, viitorii programatori se informeaza, iar intrebarea "Este posibil sa programez de pe dispozitive mobile?" se regaseste frecvent pe retelele de socializare, in grupurile de programatori sau viitori IT-isti. 

Pe una dintre paginile WellCode Pareri, un utilizator le-a cerut parerea cursantilor si fostilor cursanti din cadrul programului de mentorat fondat de Petru Trimbitas – in urma stagiilor de practica urmate de acesta la Facebook si Google, in SUA – daca se poate invata programare si de pe dispozitive mobile. 

"Sunt incepator in programare si ma intreb daca este posibil sa rezolv problemele de algoritmica de pe platforma WellCode pe un smartphone, tableta sau alte dispozitive de tip mobile. Ce parere aveti despre aceasta metoda, se poate? Daca da, cum as putea eu, ca programator incepator, sa fac asta?", este intrebarea adresata de utilizator pe pagina WellCode Pareri. 

Cursantii WellCode au fost receptivi la intrebarea primita si nu au ezitat sa-i ofere detalii care sa-l ajute pe Flavius sa-si faca o parere cat mai fidela despre experienta de pe platforma.

"Eu sunt in cursul gratuit de la WellCode. Eu lucrez de pe laptop, cand vine vorba de a rezolva problemele si de a scrie cod. Nu stiu daca se poate de pe telefon sau tableta. Partea de teorie poate fi parcursa de pe orice device, dar pentru a scrie cod cred ca e recomandat un laptop sau desktop. Nu stiu ce pareri au altii, dar din ce am vazut pana acum, mi s-ar parea imposibil sau foarte greu sa scriu codul de pe telefon", i-a raspuns unul dintre actualii cursanti. 

Un alt cursant l-a incurajat sa incerce, spunandu-i ca nimic nu este imposibil atunci cand iti doresti cu adevarat ceva: "Cred ca cel mai bine ar fi de pe laptop sau PC, dar nu e imposibil de pe telefon/tableta". 

Alexandra, o alta cursanta WellCode, i-a explicat lui Flavius de ce se recomanda utilizarea laptopului in invatarea limbajelor de programare: "Recomand sa lucrezi de pe laptop sau calculator pentru a putea vizualiza anumite detalii mult mai bine si mai usor". 

Petru Trimbitas a abordat el insusi acest subiect si a argumentat, in cadrul unei postari publicate pe WellCode Pareri, de ce recomanda utilizarea laptopului. Fondatorul WellCode a explicat insa ca nu este nevoie de un laptop de ultima generatie si nici nu recomanda investitia in astfel de gadgeturi. 

"Nu ai nevoie de un calculator foarte performant pentru a invata programare. Cand am inceput, lucram pe un calculator cu 512MB RAM si cu un procesor slab. Mai mult decat atat, programele pe care le vei scrie la inceput nu necesita cine stie ce resurse, iar inclusiv cand vei ajunge avansat si vei crea propriile tale proiecte, te poti descurca cu orice calculator. Recomandarea mea este sa investesti cat mai putin intr-un calculator pentru programare, mai ales daca planuiesti sa te angajezi ca programator in acest an. In momentul angajarii, cel mai probabil vei primi un laptop de la firma pentru care te-ai angajat, laptop pe care il vei folosi oricum in 99% din timp. Deci, practic, vechiul tau laptop va ajunge sa adune praf. Parerea mea este ca in primii 2 ani de programare ar trebui sa te concentrezi strict pe dezvoltarea profesionala. Practic, vrei sa ajungi cat mai bun intr-un timp cat mai scurt.", a explicat Petru Trimbitas in mesajul postat in pagina WellCode Pareri.

wellcode pareri

Platforma WellCode nu a fost gandita a fi accesibila si usor de parcurs doar din perspectiva teoretica, ci si practica. Astfel, invatarea limbajului de programare poate fi facuta cu usurinta de pe laptop-uri sau computere, fara a necesita alte investitii. In plus, daca nu ai nici macar un laptop sau computer, nu trebuie sa te descurajezi, caci, daca iti doresti si esti motivat, poti incerca sa folosesti si un telefon mobil sau tableta. Experimenteaza modulul gratuit oferit de WellCode si apoi vei decide daca poti parcurge intreg mentoratul de pe aceste dispozitive mobile sau nu. 

Intra pe site-ul WellCode, consulta oferta completa, programeaza-ti o sedinta de consultanta cu mentorii si afla toate detaliile de care ai nevoie. Pentru o imagine completa asupra mentoratului, nu ezita sa consulti testimonialele fostilor si actualilor cursanti, inregistrate pe paginile WellCode Recenzii si WellCode Pareri.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


O vizita neasteptata iti da peste cap tot programul. Hai, nu dezarmam si incerca sa fii o gazda placuta. Chiar si asa, daca vei sti sa fii diplomat/a, vei scapa foarte repede de musafir.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Calugarita este singura insecta care isi poate roti capul la 180 de grade.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Mama, da-mi o bomboana - spune Bula.
- Bula, inainte de masa nu iti dau nici o bomboana!
- Daca nu imi dai, o sa-i arat ciinelui unde ai ascuns cirnatii.

› vrei mai mult