Dezvolta viitorii ingineri: Setul LEGO cu tematica spatiala ii va incuraja pe fani sa tinteasca spre stele

24 mai 2023, 11:26

LEGO Nasa Rover

• LEGO® Technic™ prezinta modelul NASA Mars Rover Perseverance si setul complementar, elicopterul Ingenuity

• Produs STEM, cu tematica spatiala, pentru a-i incuraja pe copii sa invete mai multe despre inginerie
• Aplicatia de realitate augmentata LEGO Technic AR ofera o experienta holistica atat fizica, cat si digitala

Grupul LEGO a dezvaluit un nou model LEGO® Technic™ NASA Mars Rover Perseverance, un produs STEM cu tematica spatiala, conceput pentru a incuraja copiii sa invete mai multe despre inginerie.

In urma cu doar doi ani, Perseverance a aterizat pe Marte si a inceput o calatorie epica in cautarea semnelor stravechi de viata si pentru a colecta mostre de pe misterioasa planeta rosie. Aceasta noua replica LEGO Technic a roverului le permite constructorilor cu varsta de peste 10 ani sa inteleaga faptele impresionante de inginerie care fac acest vehicul atat de potrivit explorarii planetei Marte si sa invete despre modul in care functioneaza proprietatile roverului.

Modelul LEGO Technic dispune de o directie de 360° si un brat mobil, plus o suspensie complet articulata care permite roverului sa se deplaseze pe suprafete denivelate, cu toate cele 6 roti. Si, la fel ca omologul sau din viata reala, modelul LEGO Technic este insotit de o replica a elicopterului Ingenuity, partenerul sau din misiune.

"Dezvoltarea acestui model a fost atat provocatoare, cat si interesanta", a declarat Luke Cragin, designer pentru LEGO Group. "Intotdeauna am fost pasionat de spatiul cosmic, iar procesul de proiectare mi-a permis sa-mi explorez interesul in timp ce recream ingineria incredibila dezvoltata de echipa de pionieri de la NASA. Speram ca aceste caracteristici si functii ale modelului sa contribuie la introducerea tinerilor pasionati de spatiu in lumea ingineriei si sa ii determine sa ajunga la stele in viitor."

Aplicatia de realitate augmentata numita Technic AR le va oferi fanilor o experienta holistica, atat fizic, cat si digital. Acestia vor putea descoperi un continut captivant si educational, observand mai multe despre vehiculul real si misiunea sa pe Marte. Prin intermediul aplicatiei este posibil, de asemenea, sa vizualizeze, la cerere, o imagine de ansamblu a vremii de pe Marte sau sa invete despre mediul inconjurator si misiunea roverului.


Roverul LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance este disponibil incepand cu 1 iunie 2023, pe www.LEGO.ro si in magazinele LEGO.
 
Informatii despre produs:
• Varsta: 10+
• Numar de piese: 1,132
• Dimensiuni: peste 23 cm. inaltime, 32 cm. lungime si 23 cm. latime
• Pret: 499,99 RON

LEGO Nasa Rover

Citeste si cateva lucruri despre LEGO pe care poate nu le ai aflat!

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Un observator situat la Polul Sud poate furniza fotografii la fel de clare ca telescopul spatial Hubble la doar o fractiune din costurile acestuia.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care-i culmea culmilor?
Sa aiba purecii paduchi!

› vrei mai mult