Deodorantul pentru copii - 5 aspecte de care sa tii cont

22 septembrie 2022, 10:42

Deodorantul pentru copii – 5 aspecte de care sa tii cont

Exista multe transformari in corpul copiilor pana in adolescenta. Problema transpiratiei este una dintre cele mai mari ingrijorari ale parintilor. Mirosul urat este cauzat de transpiratia excesiva, fiind o tulburare in orice etapa a vietii. In adolescenta, mirosul urat poate cauza aparitia anxietatii si pierderea stimei de sine.

Respectarea regulilor de igiena si utilizarea unui antiperspirant copii poate elimina mirosul neplacut si puternic de transpiratie. Descopera de la ce varsta pot folosi copiii antiperspirante si cum alegi deodorantul potrivit pentru copilul tau.

Cand apare mirosul in axila copilului?

In general, mirosul neplacut si transpiratia in exces apar incepand cu varsta de 8 ani. La aceasta varsta, glandele sudoripare ale copiilor sunt activate de modificarile hormonale. Glandele apocrine din axile produc aproximativ 1% din transpiratia organismului. De aceea, transpiratia in exces incepe sa apara in jurul varstei de 8 ani, la fetite, si dupa 9 ani, la baieti.

Cu toate acestea, exista si copiii care produc o transpiratie fara miros. Mirosul neplacut nu este produs de transpiratie, ci de bacteriile care intra in contact cu bacteriile care traiesc in axilele copiilor. Astfel, proteinele si lipidele prezente in transpiratia noastra sunt descompuse de bacterii, provocand bromidoza, numita si transpiratia cu miros urat.

Mentinerea unei bune igiene

Respectarea unor reguli minime de igiena si mentinerea axilei curate este primul pas pentru a tine la distanta mirosul neplacut. Igiena personala este un proces care face parte din rutina oricarui copil. Pentru a evita aparitia mirosului urat, este esentiala adoptarea si respectarea unor masuri de igiena:

  • dusul zilnic, pentru indepartarea bacteriilor de pe piele;

  • utilizarea unor tesaturi naturale, precum bumbac, in sau lana;

  • schimbarea zilnica a hainelor;

  • utilizarea sapunurilor bacteriene sau a antibioticelor topice, la recomandarea medicului dermatolog.

Exista cazuri in care trebuie luate in considerare si alte aspecte care provoaca transpiratia excesiva, precum lipsa de calciu, dietele bogate in ceapa si usturoi, diabetul, pubertatea precoce sau hiperhidroza. In aceasta situatie se recomanda consultarea medicului pediatru, pentru adoptarea celor mai bune solutii.

De la ce varsta pot folosi copiii deodorante?

Respectarea zilnica a unei bune igiene indeparteaza mirosul de transpiratie la copii, insa daca niciuna dintre solutiile de mai sus nu este eficienta, parintii pot opta pentru un deodorant. Conform Agentiei Nationale de Supraveghere a Sanatatii, antiperspirantele pot fi folosite de catre copiii cu varsta de 12 ani. Spre deosebire de antiperspirante, deodorantele pot fi utilizate incepand cu varsta de 8 ani.

Cum alegi deodorantul potrivit?

Pe piata exista multe optiuni de deodorante pentru copii. Inainte de a alege cel mai bun produs pentru copilul tau, trebuie sa tii cont de cateva aspecte:

  • alege deodorantul in functie de varsta copilului. Pana la varsta de 12 ani, copiii pot folosi deodorante care nu contin alcool, parfum, parabeni sau aluminiu. Deodorantul infantil nu infunda porii si nici nu irita pielea copiilor;

  • cauta intotdeauna deodorantele din gama pentru copii. Acestea reduc riscurile de aparitie a diferitelor alergii sau dermatite;

  • dupa varsta de 12 ani poti opta pe antiperspirante care au la baza substante antiseptice. Acestea elimina mirosul si reduc temporar cantitatea de transpiratie produsa;

  • indiferent de produsul ales, opteaza mereu pentru produsele care contin ingrediente naturale, active si hipoalergenice.

Tipuri de deodorante pentru copii

Unii parinti prefera deodorantul natural, care nu dauneaza pielii delicate a copilului. Deodorantele naturale nu au compusi chimici si de cele mai multe ori sunt facute in casa din bicarbonat de sodiu, amidon de porumb si cateva picaturi de ulei esential de lavanda, scortisoara, nuca de cocos sau menta. Bicarbonatul de sodiu inhiba cresterea fungica si absoarbe umiditatea.

Deodorantele lichide combina diferite ingrediente naturale, precum gel de aloe vera, apa minerala, glicerina vegetala si ulei esential. Acestea sunt amestecate intr-un recipient cu pulverizator. Deodorantele naturale au proprietati hidratante si bactericide, fiind o alternativa buna pentru copiii alergici.

Deodorantul de tip Roll-On poate fi folosit poate fi folosit de la varsta de 8 ani. Acest deodorant este disponibil in ambalaje diferite, fara parfum, in formule menite sa asigure protectie necesara chiar si in zilele cu activitate intensa. Este usor de utilizat si poate fi aplicat fara supraveghere din partea parintilor.

Sursa foto: Shutterstock.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Dimineata va incepe excelent pentru tine si vei simti ca poti face fata oricarei provocari. Cu toate acestea, nu te grabi sa intervii in anumite activitati care nu te privesc in mod direct, pentru ca poti avea de suferit!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul tren a avut viteza maxima de 8km/h.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Ce mult mi-as dori ca Parisul sa fie capitala Spaniei!
-De ce?
-Pentru ca asa am scris in lucrare.

› vrei mai mult