Cum poate televizorul sa incurajeze educatia

16 august 2021, 15:09

Cum poate televizorul sa incurajeze educatia

 In era tehnologiei avem tendinta sa consideram internetul, computerele si televizoarele surse de distractie de la educatie sau alte activitati intelectuale. Adevarul este ca, de fapt, tehnologiile precum televizorul sau tableta pot deveni cu usurinta unelte benefice educatiei. Acestea pot incuraja procesele de invatare, dar, mai ales, formarea unei culturi generale bogate si gasirea raspunsurilor la majoritatea curiozitatilor. Iata cateva dintre avantajele pe care le ofera televizorul cand vine vorba de educatie:

Urmarirea programelor educative si ale documentarelor

Televizorul este considerat o sursa de divertisment, dar cu ajutorul programelor si platformelor dezvoltate in prezent, acesta devine si o sursa de informatii bune. Trebuie sa stii sa separi stirile false de cele relevante si sa-ti concentrezi atentia spre programele educative oferite la televizor. De asemenea, poti urmari documentare despre diferite subiecte pe platforme precum HBO Go sau Netflix. Televizoare LED iti ofera avantajul de a urmari alaturi de familie si prieteni documentare educative pentru intregul grup. Aceste platforme iti ofera si optiuni de programe in functie de varsta si interese. De la desene animate la documentare despre galaxie si animale, toate acestea reprezinta o sursa valoroasa de informatii si divertisment cu scop educativ si inspirational.

Dezvoltarea intelectuala

Timpul liber si cel dedicat activitatilor pentru scoala, precum temele si invatarea lectiilor pentru a doua zi, trebuie sa fie bine definit. Important de tinut minte este ca urmarirea programelor TV pentru copii sau a desenelor animate nu dauneaza. Aceasta activitate poate influenta pozitiv dezvoltarea intelectuala, mai ales daca desenele sunt intr-o limba straina si implica o atentie considerabila. Programele informative pentru copii de la televizor sunt la fel de importante, deoarece ajuta la intelegerea unor noi concepte si la deschiderea unui nou set de curiozitati. Este important ca toate activitatile sa fie facute cu moderatie. Temele, timpul petrecut in aer liber, activitatea fizica si uitatul la televizor trebuie sa se potriveasca programului din fiecare zi.

Incurajarea activitatilor fizice

Cand vremea este mohorata o perioada mai lunga, cum se intampla des in lunile de iarna, activitatea fizica scade, iar drumurile de la scoala pana acasa si invers duc la instalarea unei monotonii. Cu ajutorul televizorului se pot accesa videouri care incurajeaza activitatea fizica si exercitiile efectuate chiar in familie. De la exercitii usoare de fitness, care se pot transforma in joaca, la invatarea unor stiluri de dans pe piesele preferate, acestea nu ar fi posibile fara un televizor smart, care poate fi conectat la internet. Asemenea videouri se pot gasi pe platforme precum Youtube, adaptate in functie de varsta si potrivite pentru fiecare membru al familiei. De asemenea, aceste activitati ajuta la dezvoltarea coordonarii, invatarea coregrafiilor si a exercitiilor de echilibru, dar mai ales la petrecerea timpului alaturi de cei dragi, prin activitati distractive.

 

Expunerea la informatii variate si la programe care ajuta la dezvoltarea unor interese complexe se face cu ajutorul internetului si a surselor digitale de divertisment. imbratiseaza-le si gaseste echilibrul intre educatie si distractie, deoarece acestea nu se exclud reciproc. Ba mai mult, pot ajuta la extinderea cunostintelor si invatarea in afara clasei.

 

Sursa foto: pexels.com

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul somnifer a fost inventat de medicul roman Celsius.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un preot mergea pe bicicleta si un politist il opreste.
Ia zii parinte ai frane?
Am frane
Lumini ai?
Am
Atunci nu pot sa-ti dau amenda zice politistul
Si unde mergi parinte?
Merg cu Dumnezeu inainte zice preotul
STOP! Amenda.Nu aveti voie doi pe bicicleta!

› vrei mai mult