Cum iti afecteaza corpul o raceala? Ce trebuie sa faci ca sa iti revii mai repede?

29 noiembrie 2017, 11:57

Orice persoana se va confrunta la un moment dat cu simptomele sacaitoare ale racelii, mai predispusi fiind copiii si varstnicii. Raceala este o infectie virala a organismului, ceea ce inseamna ca este cauzata de virusuri care afecteaza sistemul respirator.


raceala


Care sunt simptomele racelilor

De obicei, o raceala debuteaza cu manifestari precum febra, frisoanele, durerea in gat, rinoreea, nasul infundat. Alte manifestari care mai apar pot fi durerile de cap, durerile musculare, tusea, stranutul, ochii care lacrimeaza. Persoana afectata se simte slabita, nu are destula forta, se confrunta cu oboseala. Unele persoane, mai ales in cazul copiilor si al varstincilor se pot confrunta si cu episoade de diaree.


Sistemul imunitar, care are rol de aparare a organismului, este cel care se lupta cu raceala si incepe sa produca anticorpi, ca sa distruga virusurile. Atunci cand suntem raciti ne simtim obositi, pentru ca organismul nostru are nevoie de energie pentru a lupta cu virusurile.

Pot aparea complicatii

Cei mai multi dintre cei care se confrunta cu raceli scapa de simptomele neplacute intre sapte si zece zile, insa la unii poate sa dureze mai mult pana cand simptomele dispar.

Pentru tratamentul racelilor nu se dau antibiotice, insa medicii pot prescrie medicamente care sa lupte cu tusea sau care sa opreasca febra, dar pot sa prescrie si antivirale.

In cazul in care simptomele nu trec dupa mai mult de 10 zile, consulta medicul. Exista si situatii in care pot aparea complicatii precum pneumonia, bronsita, infectii ale urechii si ale sinusurilor.

Cum iti revii dupa o raceala

Organismul are nevoie de putin ajutor ca sa-si revina dupa o raceala. Astfel, este important sa avem grija sa ne odihnim suficient, sa consumam o cantitate optima de apa, pentru ca este nevoie ca organismul nostru sa fie hidratat. Poti sa bei si alte lichide, de exemplu ceaiuri si supe calde pentru ca te ajuta sa iti revii mai repede.


In aceasta perioada sunt recomandate legumele si fructele, mai ales citricele bogate in vitamina C, o vitamina despre care se stie ca ajuta la intarirea imunitatii organismului.

Suplimentele alimentare, recomandate


Un ajutor pentru intarirea organismului in caz de raceala il gasesti si in suplimentele alimentare. Propolis C Echinacea, de la Fiterman Pharma, contine extracte naturale standardizate de propolis, echinacea si vitamina C, avand efect imunostimulator dovedit clinic si reducand la episoadele de boala, numarul de zile de utilizare a antipireticilor si numarul de zile de administrare de antibiotice. Propolis C Echinacea este recomandat pentru functionarea normala a sistemului imunitar si poate fi administrat si in afectiuni respiratorii sau in perioada de convalescenta ca adjuvant.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei afla ca anumite aspecte din grupul tau de prieteni nu sunt asa cum credeai tu. E timpul sa incepi sa pui intrebari.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai inalt munte din Sistemul Solar se gaseste pe Marte, se numeste Olympus Mons si atinge o inaltime de peste 24 Km.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un numar ia de sotie o fractie. Dupa un timp divorteaza. De ce?
Fiindca fractia era ordinara.

› vrei mai mult