Cum inveti copilul sa faca fata fenomenului bullying

17 iulie 2020, 13:49

BullyingFenomenul de bullying este tot mai intalnit in randul copiilor de orice varsta, dar si in randul adolescentilor. Oricat si-ar dori un parinte sa-si protejeze copilul de agresiuni este practic imposibi. Cea mai buna solutie este insa sa-l inveti pe copil cum sa faca fata fenomenului de bullying.

Bullyingul, chiar si sub forma de tachinare, isi poate pune serios amprenta asupra dezvoltarii copiilor. Cu atat mai mult cu cat unii copii sunt mai usor de impresionat decat altii si iau totul personal. La fel de important este insa sa ii invatam sa fie toleranti si sa nu devina chiar ei agresorii.

Bullyingul nu se refera doar la a fi agresiv fizic, ci si la agresivitate verbala. Chiar si in contextul in care bullyingul pare doar o tachinare, aceasta poate lasa urme adanci in viata copiilor. De aceea este foarte important sa-i invatam pe copii sa aiba incredere in ei si sa nu asculte tot ce le spun alte persoane, mai ales persoanele care au tendinta spre agresivitate.

Stiai ca un copil care acasa este ridicularizat de parinti este mult mai susceptibil de a deveni tinta agresorilor?

Afla mai multe despre 
Alti copii isi bat joc de copilul tau? Cum il inveti sa faca fata unei astfel de situatii pe site-ul copilul.ro

 

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Dupa prabusirea Colosului din Rhodos locuitorii au fost preveniti de un oracol, de o profetie, sa nu refaca statuia, astfel ca aceasta a ramas in pozitia in care cazuse timp de 900 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce-au facut ardelenii cind au vazut prima data un avion?
- S-au dus in padure, sa-i caute cuibul.

› vrei mai mult