Culorile verii pe aripi de fluture la muzeu

3 iulie 2023, 14:33

Culorile verii pe aripi de fluture la muzeu

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” ii invita pe copiii activi, cu imaginatie si curiozitate, cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, la atelierele re-creative de science&craft „Culorile verii pe aripi de fluture”, care combina cu succes scurte ghidaje tematice, prezentari, jocuri si activitati de lucru manual.

Le admiram coloritul vara, ne place sa le urmarim zborul elegant, ii asteptam cu nerabdare in fiecare an. Despre cine sa fie vorba? Despre fluturi!

Dintre toate insectele, fluturii au ocupat un loc aparte in inimile noastre. Cum in fiecare vara, in sera din curtea muzeului fluturii exotici poposesc la noi, vrei sa afli mai multe despre ei? Daca ai intre 6 – 10 ani te asteptam la atelierele de science&craft despre fluturi „Culorile verii pe aripi de fluture”.

In cadrul atelierului, ne vom minuna de coloritul, de zborul jucaus sau de pofta de mancare a fluturilor din sera. Vom vorbi despre tehnicile ingenioase de camuflare ale acestor insecte si poate vom fi norocosii care vor vedea momentul „nasterii”, adica a transformarii lor miraculoase din pupa in fluture.

Vom avea ocazia de a admira si specii expuse in insectare si vom privi prin lupa microscopului preparate cu solzi, antene, ochi si picioruse. Inspirati de fluturii din expozitie vom mesteri un produs de lucru manual care va fi luat acasa de participant.

Atelierele se desfasoara miercuri, 5 iulie 2023, in gradina Muzeului Antipa, intre orele 10:15 si 11:15.

Inscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari , in limita a 15 locuri/grupa.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Azi vei merge la un eveniment important pentru cineva apropiat tie. Chiar daca nu ai chef de nimic azi, trebuie sa te aduni si sa dai dovada de maturitate.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Egiptenii dormeau pe perne facute din piatra.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi la usa unei batrane bate un domn,elegant imbracatcu un aspirator in mana.Nici nu apuca batrana sa deschida,ca tipul incepe:
-As dori sa va prezint cel mai performant aspirator...In timp ce vorbea.arunca pe covorul din holul casei o cantitate considerabila de balegar,explicand-Stati linistita;daca acest aspirator nu curata TOT ce se afla pe covor,promit ca mananc eu ce ramane!Dupa ce asculta toata povestea,tremurand de nervi,batrana ii raspunde:
-Sper sa ai pofta ca nu am curent de azi-dimineata!

› vrei mai mult