Ce stii despre jocul Monopoly? Iata cateva lucruri pe care poate nu le-ai aflat!

5 decembrie 2022, 07:11

Jocul Monopoly

O partida de Monopoly este oricand o idee buna! Este un joc care te invata sa gandesti business, sa construiesti strategii, sa inveti despre arta negocierii, sa iti gestionezi banii, sa fii competitiv, dar si corect. In functie de parteneri, poate fi foarte distractiv sau foarte incrancenat.

Hai sa aflam impreuna cateva lucruri inedite despre Monopoly, unul dintre cele mai populare jocuri, inca din 1935. Unele s-ar putea sa te surprinda chiar daca te consideri un „as” al acestui joc.

Prima versiune de Monopoly a fost creata de o femeie, cu mult inainte ca Charles Darrow sa il vanda companiei Parker Brothers. Lizzie Magie a patentat, in 1904, jocul Landlord's Game, unul foarte asemanator cu cel de Monopoly pe care il stim azi. In jocul lui Magie, jucatorii calatoreau in jurul unei table, cumparand proprietati si platind chirie. Aproape doua decenii mai tarziu, in 1933, Charles Darrow a adus cateva modificari ideii lui Magie, iar in 1935 a vandut propriul joc celor de la Parker Brothers; initial, jocul a fost respins de Parker Brothers, care au identificat 52 de erori fundamentale legate de durata si complexitatea jocului.

Omuletul Monopoly a fost inspirat de un mogul real, J. P. Morgan, unul dintre cei mai importanti bancheri ai vremii, care a contribuit la construirea cailor ferate si a organizat cateva corporatii uriase.

Pionii originalii de la Monopoly au fost inspirati de nepoata creatorului; mai exact, figurinele folosite de jucatori pentru a calatori pe tabla semanau cu cele atasate unei bratari detinute de nepotica lui Darrow.

Banca Monopoly nu este chiar atat de mare. Daca nu ai avut niciodata curiozitatea sa numeri toti banii, iti spunem noi ca sunt doar 20.580 de dolari Monopoly.

Jocurile originale Monopoly au fost create dupa orase reale, precum Atlantic City sau New Jersey, dar jocul a devenit un fenomen international; s-a vandut in 114 tari si a fost tradus in 47 de limbi. De-a lungul timpului a avut si o multime de alte formate, precum Star Wars Monopoly, Pokemon Monopoly sau Game of Thrones Monopoly.

Cea mai lunga partida de Monopoly din istorie a durat mai bine de 2 luni - mai exact 70 de zile!

Cel mai probabil loc de „aterizare” la Monopoly este inchisoarea! Si desi pare ceva rau, de la un moment dat chiar ajungi sa iti doresti sa stai cat mai mult pe acolo. A ramane la inchisoare devine, la un moment dat, o optiune mai buna decat sa platesti chirie, mai ales cand adversarii au multe case si hoteluri. In schimb, cat timp stai „in arest”, poti colecta, la randul tau, bani de la partenerii de joaca.

Alte articole similare despre jocul Monopoly:

Monopoly Deal, cel mai rapid joc al tranzactiilor imobiliare se lanseaza in Romania. Se joaca in doar 15 minute!
Romanii isi aleg talismanul norocos al anului 2017!
Romanii se intrec sa sparga seiful celui mai cunoscut mogul din lume!

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000 in Statele Unite erau mai multe televizoare decat telefoane.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Se intalnesc doi betivani:
-Ai servit deja astazi micul dejun?
-Nu, nici o picatura...

› vrei mai mult