Casa de la tara si pasiunea pentru viticultura

19 ianuarie 2022, 17:58

camera

Daca ai mostenit de la bunici o casa la tara, nu vei ezita sa o transformi în locul cel mai primitor si cald în care vei alege sa îti petreci zilele libere, încojurat de frumusetea naturii, de mirosul pamantului umed si de aroma fiecarui anotimp în parte. A te ocupa de pomii din curte sau livada si a îngriji vita-de-vie pot deveni pasiunile tale, oferindu-ti posibilitatea de a te relaxa, dar si de a te bucura de roadele pamantului si ale muncii tale. Cu atat mai mult, daca esti pasionat de viticultura si apreciezi vinul, considerandu-l o bautura nobila si speciala, sansa de a te ocupa de o parcela pe care creste vita-de-vie, se va transforma într-o experienta foarte solicitanta, dar placuta, antrenata si relaxanta.

 

Facilitatile unei case pe pamant

O casa la tara prezinta o serie de caracteristici care îi confera un plus de autenticitate, dar si de calitate în ceea ce priveste specificul constructiei. O casa pe pamant este mai racoroasa, limiteaza transferul termic între interior si exterior, poate detine un beci, ideal pentru pastrarea conservelor si a bauturilor, si ofera un spatiu generos de depozitare în pod. Astfel, daca ai mostenit o casa la tara, te poti considera norocos, ramanandu-ti sa îi aduci mici retusuri si reparatii în cazul în care este nevoie, dar si sa o utilezi cu electrocasnice indispensabile pentru un trai comod si practic. Îmbinand vechiul cu noul si autenticul cu practicul, îti vei amenaja o casa de vacanta plina de parfumul zilelor copilariei tale.

 

Pasiunea pentru vin

Daca îti faci timp pentru îngrijirea vitei-de-vie, atunci te vei bucura în pragul toamnei de dulceata fermecatoare a mustului, culegand si zdrobind strigurii bine copti în arsita soarelui, lasandu-i sa fermenteze si extragand licoarea din butoaie. Cu mare bucurie îti vei umple sticlele cu vin si le vei depozita corespunzator în spatiile destinate, însa nu vei ezita sa îti etalezi recolta alegand sa achizitionezi vitrine vinuri, aceste mici frigidere în care licoarea va fi pastrata la temperatura si în conditiile optime. Vei avea astfel la îndemana pentru tine si pentru prietenii tai, sortimentele de vin preparate si recoltate din fiecare an, gata sa fie degustate.

 

Vinul si pasiunea pentru gatit

Daca gatitul este o alta pasiune a ta, atunci vei sti cum sa combini pe aragazuri ingrediente savuroase, astfel încat sa obtii feluri de mancare bogate si condimentate, gata sa fie servte langa un pahar cu vin rubiniu. Afumaturi, iahnii de fasole, carnaciori picanti si condimentati, fripturi suculente de porc si vanat, tocanite pline de savoare, toate îsi vor împleti savoarea cu buchetul corpolent al vinului produs din vita-de-vie îngrijita de tine, încunundu-ti astfel pasiunea pentru gusturile autentice.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


E posibil sa primesti un pont de cum sa faci niste bani foarte usor. Te vei gandi apoi la cum o sa cheltuiesti banii pe care crezi ca ii vei obtine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cuvantul "mafie" nu a fost niciodata rostit in filmul "Nasul".

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doctore, ma simt rau, am ameteli si in plus ma arde la inima!
- Doamna, in primul rand nu sunt doctor, sunt ospatar;
In al doilea rand nu sunteti bolnava, sunteti beata;
Iar in al treilea rand aveti un san in scrumiera .

› vrei mai mult