Cartoon Network si Proiectul Actiunea Climatica isi unesc fortele pentru a motiva elevii sa lupte impotriva schimbarilor climatice

27 septembrie 2021, 11:59

1,2 milioane de elevi din EMEA sunt invitati sa se alature unui program de 6 saptamani

 

250 de titluri de scoli de Exelenta pentru Actiuni Climatice vor fi acordate pentru actiuni in favoarea unei clime mai bune

Campionii Climei si Proiectul Actiunea Climatica

Cartoon Network EMEA isi uneste fortele prin Proiectul Actiunea Climatica, un program de sase saptamani privind schimbarile climatice, care va ajunge la 1,2 milioane de studenti din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Lansat astazi, editia din 2021 a programului marcheaza inceputul unui parteneriat cu proiectul „Campionii Climei” si incurajeaza profesorii sa se implice in actiuni de combatere a schimbarilor climatice. scolile participante vor fi eligibile pentru a aplica pentru titlul de „scoli de Excelenta pentru Actiune Climatica”, primind astfel recunoastere formala pentru eforturile lor.

 

Dezvoltat de Cartoon Network si sustinut de organizatia globala de mediu WWF, Campionii Climei este o initiativa de constientizare a schimbarilor climatice. Acest proiect isi propune sa inspire copiii sa rezolve provocarile zilnice care, in mod colectiv, pot face o mare diferenta pentru sanatatea planetei noastre.

 

Proiectul Actiunea Climatica este o initiativa anuala, axata pe elevi, care le permite atat acestora, cat si profesorilor sa colaboreze in proiecte legate de schimbarile climatice. De asemenea, este sustinut de WWF si de alte organizatii precum NASA, Premiul Earthshot de Fundatia Regala si Fundatia Jane Goodall.

 

Lectiile si sabloanele de activitate ii ghideaza pe elevi sa cerceteze subiecte climatice si sa se conecteze cu colegii din intreaga lume intr-o misiune comuna pentru a face o diferenta pozitiva pentru planeta.

 

Vanessa Brookman, Head of Kids, WarnerMedia EMEA, a declarat: „Suntem incredibil de incantati sa facem echipa cu Proiectul Actiunea Climatica. Proiectul „Campionii Climei” a angajat deja copiii in peste 600 000 de actiuni pozitive si aceasta colaborare ne permite sa motivam publicul in continuare. Cercetarile noastre arata dorinta copiilor de a juca un rol activ in crearea unei lumi mai verzi si acest proiect le ofera o mare oportunitate de a se implica. „Campionii Climei” ii poate indruma pe copii cu privire la modul de a-si influenta propriul viitor prin idei si actiuni care pot fi puse in aplicare in viata lor de zi cu zi.”

 

Proiectul de actiune climatica, directorul co-executiv, dr. Jennifer Williams, a declarat: „Parteneriatul nostru cu proiectul Cartoon Network, „Campionii Climei” pune accent nu numai pe importanta colaborarii intre organizatiile globale pentru binele social, ci si pe nevoia urgenta de a motiva tinerii sa se implice in dezvoltarea unor solutii creative la problemele cu care ne confruntam din cauza schimbarilor climatice si sa actionam in moduri semnificative. Acum este momentul pentru a construi rezistenta climatica pe toata planeta cu toti oamenii; suntem incantati sa facem echipa cu Cartoon Network Climate Champions in angajamentul nostru comun de educatie climatica pentru toti.”

 

Proiectul Actiunea Climatica incepe pe 27 septembrie si se incheie pe 4 noiembrie, odata cu Ziua Actiunii Climatice; o sarbatoare globala online a participantilor la Proiectul Actiunea Climatica, sustinuta cu programe si resurse bazate pe cercetare, dezvoltare profesionala si acreditare a profesorilor si utilizarea noii aplicatii EarthProject. Proiectul Actiunea Climatica este gratuit si deschis tuturor. Profesorii sunt incurajati sa afle mai multe si sa se inregistreze la: http://cartoonnetwork.climate-action.info.


inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Americanul Robert Chesebrough este inventatorul vaselinei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un mut ii spune la un surd ca un schiop fuge dupa un chel ca sa il traga de par

› vrei mai mult