Aventuri cu Iepurasul de Paste

16 aprilie 2019, 10:01

Aventuri cu Iepurasul de Paste

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”
ii invita pe cei mici sambata, 20 aprilie2019,de la ora 11:00 la o noua intalnire cu Dodi si Roni. Temerarii exploratorivor fi insotiti de Andreea Catalina Draghici, cercetator al muzeului si de invitatul surpriza al evenimentului, un Iepuras de Paste!

 

In prima parte a intalnirii, Iepurasul le va povesti micutilor despre trei prieteni simpatici intalniti in calatoriile sale: sturzul cantator, iepurele marsupial si narvalul, iar Andreea le va impartasi micutilor participanti informatii si curiozitati despre fiecare dintre aceste vietuitoare in parte. Sturzul cantator este pasarea care vesteste vremea calduroasa, iar ouale sale colorate in minunate nuante de albastru sunt sursa de inspiratie pentru cei care incondeiaza traditionalele oua de Paste; iepurele marsupial, un animal intalnit foarte rar, inlocuieste in Australia traditionalul Iepuras de Paste, iar narvalul, intalnit in Oceanul Arctic, prezinta un dinte asemanator unui corn de unde si denumirea de „unicornul marilor”. Andreea le va explica micutilor ca acest animal foloseste ecolocatia pentru a crea o „harta” a mediului inconjurator.

 

In a doua parte a evenimentului va propunem o serie de jocuri si ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rand spectatori si protagonisti. Actorii papusari Ana Craciun-Lambru, Ana-Maria Cucuta, Monalisa Toncu si Victoria Radu au pregatit o mica surpriza tuturor celor care vor fi inspirati de momentele artistice si vor dori sa-si faca acasa propriul teatru de umbre!

 

La intalnire sunt invitati copiii cu varste cuprinse intre 4 si 9 ani. inscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, in limita a 80 de locuri, iar taxa de participare este de 15 lei/copil.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Franta a castigat cele mai multe premii Nobel pentru literatura. Pe locul al doilea se claseaza, la egalitate, Statele Unite ale Americii si Marea Britanie, cu 12 laureati fiecare (pana in anul 2020 inaintea decernarii premiului Nobel).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Seara, doi betivi se intorceau de la bar: unul mergea sprijinit de gard, iar celalalt mergea in patru labe pe mijlocul strazii. Cel sprijinit de gard ii spune celui in 4 labe:
- Bai, in ce hal ai ajuns, mergi in patru labe!!
Dar celalalt:
- Tu vorbesti? Ce te-oi face cand se temina gardul?

› vrei mai mult