Atelier creativ de toamna - Dovleci cu personalitate

27 octombrie 2022, 10:38

Dovleci cu personalitate

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” ii invita pe cei mici la atelierele de sculptat si decorat dovleci cu personalitate, care se vor desfasura joi si vineri – pe 27 si 28 octombrie 2022 in Sala Atelier a Muzeului Antipa!

Cand in piete incep sa apara dovleci de toate soiurile si formele, e limpede ca a venit toamna, caci acest apetisant fruct este, fara indoiala, una dintre vedetele de sezon si, mai ales, a lunii octombrie.

Stim cu totii ca dovleacul este si un ingredient de succes in diverse preparate pretentioase sau din bucataria traditionala. Va lasam pe voi sa il preparati dupa gust acasa, iar la Muzeul Antipa il vom transforma intr-un felinar dragut si il vom decora cu diferite elemente naturale.

Exista cineva care nu a sculptat inca un dovleac?

Ei bine, copiii cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani sunt asteptati sa-si foloseasca iscusinta, imaginatia si creativitatea, in cadrul unuia dintre cele doua ateliere de creatie de toamna dedicate sculptarii dovlecilor.

Toate materialele folosite in cadrul atelierului sunt puse la dispozitie de catre Muzeu. In plus, tinerii decoratori vor pleca acasa cu kitul de sculptat si creatia proprie.

Pe langa distractie, copiii vor afla de la specialistii Muzeului lucruri intresante despre acest apetisant fruct: forma, marime, culoare, mod de utilizare in alimentatie, parti comestibile.

Totodata, la sfarsitul atelierului, toti participantii impreuna cu insotitorii lor vor primi in dar o vizita gratuita a expunerii permanente a Muzeului Antipa!

Perioada de desfasurare:

Joi, 27.10.2022, intre orele 11.30 – 12.30;

Vineri, 28.10.2022, intre orele 11.30 – 12.30.

Taxa de participare:

Taxa de participare este de 100 lei/copil sau 160 lei/doi frati.

Inscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ , in limita a 15 locuri/grupa.

Dupa completarea formularului de rezervare, veti primi un e-mail de confirmare a rezervarii locului, iar apoi veti putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro.

Rezervarea ferma a locului se transmite doar dupa achitarea taxei de participare.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Azi vei merge cu familia sau prietenii in parc sau la picnic, respectand, desigur, regulile de igiena si distantare. Acest lucru iti va incarca bateriile pentru saptamana ce urmeaza, chiar daca relaxarea nu mai este cum era odata.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima victorie a unei infanterii asupra unei cavalerii feudale a fost obtinuta de Liga Lombarda a oraselor-stat din nordul Italiei impotriva trupelor lui Frederic I Barbarrosa in lupta de la Legnano din anul 1176.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge iepurele la farmacie sa cumpere morcovi...
O intreaba pe vanzatoare: - Doamna, aveti morcovi?
La care doamna ii raspunde ca nu are.
A doua zi vine din nou si o intreaba daca are morcovi. Vanzatoarea ii raspunde ca nu si tot asa si a treia zi pana cand vanzatoarea ii zice ca daca mai vine il agata in cui...
Iar vine iepurele si vanzatoarea il agata in cui, langa el era un tablou cu Ceausescu, la care iepurele: - Pssss si tu tot pentru treaba asta esti aici?

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro