4 sfaturi utile despre cum sa descoperi daca pasiunea pentru desen este un talent al copilului tau

19 decembrie 2023, 10:11

 pasiunea pentru desen

Fiecare dintre noi avem o inclinatie catre ceva si, cu cat descoperim mai repede acel ceva, cu atat ne putem bucura de talentul nostru. De aceea, te incurajam sa explorezi cat mai mult si, indata ce ai descoperit lucrul care te face cel mai fericit, sa il aprofundezi zi de zi.

 

Copiii mici sunt artisti neinfricati si se folosesc de fiecare suprafata intalnita in cale pentru a o transforma in panza lor de pictura. Peretii, canapeaua, mobila, fetele de masa si chiar hainele, toate sunt locuri perfecte pentru ca cei mici sa-si exerseze talentul la desen. Cei mici iubesc arta si nu ezita nicio clipa sa deseneze si sa coloreze tot ce le iese in cale.

 

Insa, odata ce cresc, acestia devin tot mai selectivi si atenti. Indata ce ajung la gradinita sau la scoala, arta devine pentru ei o munca: trebuie sa respecte anumite reguli si sa se incadreze in timp. Pentru multi copii, aceasta etapa face ca magia artei sa dispara, iar cei care au inclinatii catre acest domeniu vor astepta aceasta disciplina cu maxim entuziasm.

 

Iata cum iti poti da seama daca pasiunea pentru pictura este un hobby sau un real talent:

 

1.   Amana multe lucruri, dar nu si timpul pentru desen

Ca si adultii, un artist in devenire va avea tendinta de a amana lucrurile care nu-i fac neaparat o deosebita placere, precum temele la matematica, romana sau curatenia in camera sa. Insa, atunci cand vede un set pictura copii sau trebuie sa-si faca tema pentru ora de desen, devine maxim interesat. Desi pare un cliseu, este adevarat ca oamenii isi fac timp mereu pentru lucrurile care sunt cu adevarat de interes.

 

2.   Vede frumusetea in orice lucru

Se spune mereu ca frumusetea este, de fapt, in ochii privitorului. Daca pustiul tau observa mereu o forma anume in fiecare nor sau balta privita, atunci cel mai probabil mintea sa este una de artist. Dincolo de imaginatia debordanta pe care o au copiii, cei care au o inclinatie catre arta vor putea observa detalii fine, pe care ceilalti nu le baga de seama. Puncte pe o capsuna, gauri intr-un gard sunt lucruri care ii fascineaza si ii stimuleaza artistic mai mult decat orice carte de colorat pentru copii.

 

3.   Discuta ore in sir despre propriile opere de arta

Tuturor ne face placere sa discutam despre reusitele noastre, insa, atunci cand nimic nu pare mai important decat propriile desene si picturi, acesta este un semn clar ca este pasiunea lui principala. Linii moi sau lunii drepte, culori calde sau reci, fete expresive sau fericite, toate acestea sunt detalii despre care doar mintea unui artist poate detalia minute bune in sir.

 

4.   Isi expune lucrarile oriunde are ocazia

Pe principiul „Orice publicitate este publicitate buna”, copilul tau cu inclinatii artistice va dori sa-si expuna lucrarile oriunde are ocazia. Fie ca este vorba despre camera sa, fie pe frigider cu ajutorul magnetilor, in clasa sau pe holurile scolii, micul tau artist isi doreste ca toata lumea sa-i poata admira desenele si picturile.

De cele mai multe ori, un copil cu talent la pictura nu este foarte interesat de parerile celorlalti, deoarece stie ca fiecare lucrare a sa este ceea ce isi doreste el sa fie. Aceasta incredere trebuie sustinuta constant, cu argumente logice, in limita bunului simt, pentru a nu lasa ca indoiala sa puna stapanire pe mintea sa.

 

Ideile prezentate mai sus sunt menite sa te ajute sa explorezi potentialul copilului tau, fara a pune presiune pe acesta. Este important ca acesta sa-si desopere pasiunea cat mai devreme, pentru a o putea explora, capatand astfel experienta si incredere in propriile forte.

 

Sursa foto: Shutterstock  

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Este o zi numai buna de realaxare, asa ca iti doresti sa iesi cu pritenii in parc sau la un picnic.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Balena Vaquita traieste numai in Golful Californiei. Doar 200 de astfel de balene mici mai traiesc azi, multe prinzandu-se in plasele puse pentru rechini si calcani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La vanatoare. -Domnule,se indigna haitasul,a trecut iepurele pe langa dumneata!De ce n-ai tras? -Am observat ca fugea destul de incet si mi-am zis ca poate e bolnav...Si atunci de ce sa stric un carus?!

› vrei mai mult