3 sfaturi despre cum sa cresti un pui de catel

5 noiembrie 2021, 16:43

Un pui de catel
Daca ti-ai marit familia cu un nou membru - un pui de catel - este important sa tii cont de cateva aspecte esentiale în cresterea si îngrijirea lui, care îi vor asigura o viata sanatoasa, iar tie, linistea.

În acest material îti vom oferi trei sfaturi despre cresterea puiului de caine. 


Deparaziteaza-l

Deparazitarea interna si externa sunt primele operatiuni necesare. Exista mai multe solutii eficiente de deparazitare, asa ca poti sa alegi ceea ce crezi ca este mai potrivit pentru el si mai usor pentru tine. Deparazitarea interna se face la recomandarea medicului veterinar, dupa o scurta consultatie. Trebuie sa stii ca în multe situatii puii se nasc cu paraziti transmisi de mama, chiar daca semnele vizibile ale prezentei lor lipsesc. Deparazitarea externa o poti face si tu, daca constati infestarea cu paraziti, cu un produs recomandat pentru puii de caine.

Cele doua operatiuni sunt esentiale, pentru ca parazitii, interni sau externi, sunt surse de boli grave, care îi pot afecta cresterea si dezvoltarea. 


Ofera-i mancarea potrivita

Catelul este pofticios si va manca aproape orice, însa multe din alimentele pe care le va consuma cu placere îi pot face rau. În plus, puiul are nevoie de nutrienti speciali si vitamine în perioada de crestere, care sa-i fortifice sistemul imunitar si sa-i asigure nivelul optim de energie. Toate ingredientele vitale pentru el sunt în compozitia hranei speciale pentru pui de caine. Producatorii seriosi au conceput tipuri speciale de hrana pentru pui în functie de talie si chiar de rasa, pentru ca trebuie sa stii ca nevoile sunt diferite si în functie de aceste aspecte.

Deci, daca vrei o viata lipsita de griji pentru tine si animalul tau de companie, hraneste-l cu mancare special conceputa pentru el si respectand un program al meselor. Pe blogul BondVet vei descoperi mai multe sfaturi legate de alimentatia corecta a puiului de caine.

 

 

Da-i ocazia sa-si consume energia

Un pui de catel este, dupa cum bine stii, foarte energic si jucaus. În acelasi timp, ca si noi, are nevoie sa respire aer curat. Scoate-l afara cat de des posibil si ofera-i ocazia de a-si consuma energia. Desi pare un fapt banal, trebuie sa stii ca aceasta rutina îi va modela comportamentul pentru tot restul vietii. Puii care sunt tinuti în casa vor avea tendinta sa roada lucruri, sa alerge foarte mult si sa-ti „darame” obiectele din casa. Daca se obisnuieste sa faca asta cand este mic, obiceiurile vor intra în reflexul lui si va face la fel si la varsta adulta.

Acestea sunt principalele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand ai un pui de catel. În afara de asta, mai are nevoie de toata dragostea pe care poti sa i-o oferi si va fi fericit.

 

Foto: Unsplash

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Este o zi numai buna de realaxare, asa ca iti doresti sa iesi cu pritenii in parc sau la un picnic.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima pasare domesticita de om a fost gasca cu peste 3000 de ani in urma, in Egipt.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Batrinul frizer ii da ultimele sfaturi nepotului sau, care urmeaza sa preia afacerea:
- Si nu uita, lucrul cu briciul e extrem de periculos, unii clienti sint nervosi, fac miscari bruste, neasteptate.
Asa ca fii foarte atent, sa nu te tai.

› vrei mai mult