3 moduri in care masina de numarat bani identifica bancnote false

4 decembrie 2020, 15:50

masina de numarat bani

Moneda falsificata nu este o noutate in lumea moderna, falsificarea banilor datand inca de la aparitia acestora. Chiar daca progresele tehnologice au oferit o gama extinsa de posibilitati de a detecta banii contrafacuti, acestea au facilitat si productia lor.

Exista o varietate de caracteristici de securitate incorporate in fabricarea si tiparirea bancnotelor moderne, care permit detectarea celor false prin aceste detalii foarte greu de replicat. Si pentru a face posibila identificarea falsurilor, masina de numarat bani este instrumentul creat special pentru a descoperi replicile ilegale de pe piata.  Acest aparat dispune de mai multe tehnologii de detectare a falsurilor pentru a depista rapid si eficient bancnotele falsificate inainte de a putea fi lansate in economie. 

Mai jos am pregatit o descriere a acestor caracteristici care fac posibila identificarea falsurilor de catre masinile de numarat bani:

1. Detectarea ultravioletelor. Cerneala care contine ultraviolete este utilizata la nivel mondial in imprimarea bancnotelor.  Majoritatea bancnotelor din intreaga lume contin o dunga verticala sau alte simboluri care sunt greu de identificat cu ochiul liber, dar care devin puternic vizibile atunci cand sunt expuse la lumina UV. 

Aceasta este cea mai comuna metoda de detectie a bancnotelor contrafacute folosita de masinile de numarare a banilor, datorita simplitatii, accesibilitatii si eficacitatii relative. 

2. Detectarea magnetica. Utilizarea cernelurilor magnetice in confectionarea bancnotelor este si ea destul de utilizata in intreaga lume. Masinile de numarare a banilor echipate cu detectie MG scaneaza fiecare bancnota pentru a gasi proprietatile magnetice din urmele de particule de fier din cerneala. 

Detectarea magnetica este relativ eficienta. Din pacate, unii falsificatori au descoperit modalitati de utilizare a imprimantelor cu cerneala magnetica pentru a pacali detectoarele masinilor de numarat bani. Un alt dezavantaj al acestei metode consta in faptul ca proprietatile magnetice din bancnote se pot degrada in timp fiind supuse la utilizare constanta.

3. Detectarea cu infrarosu

Mai putin comuna fata de celelalte metode, detectarea cu infrarosu implica utilizarea de cerneluri IR, care sunt imposibil de replicat pentru falsificatorii de bancnote. Astfel, masinile de numarat bani cu tehnologie infrarosu folosesc senzori care detecteaza prezenta ambelor tipuri de cerneluri IR, permitandu-le sa identifice moneda reala in functie de nationalitate si denumire, eliminand astfel falsurile.

De-a lungul timpului utilizarea masinilor de numarat bani a devenit foarte importanta pentru afacerile din intreaga lume.

Pe langa capacitatea acestora de a detecta bancnotele false, ele vin cu numeroase avantaje pentru proprietarii de afaceri. CriaSoft iti ofera o varietate de modele de masini de numarat bani, case de marcat si multe alte solutii care garanteaza eficienta si productivitatea intr-o afacere!

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Se produc in medie 13 000 de cutremure anual.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua blonde se plimbau pe strada,deodata una dintre ele vede o oglinda pe jos.-Uite draga asta e poza unei fete pe care o cunosc!-Bineinteles ca o cunosti!ii spune blonda cealalta.-E fotografia mea!

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro