10 filme cu inteligenta artificiala pe care sa le vezi inainte de filmul "The Creator"

30 august 2023, 13:28

Afis film The Creator

Se apropie cu pasi repezi premiera filmului "The Creator", astfel ca am creat o lista cu filme AI pe care ar trebui sa le vizionezi. Aceste filme ofera perspective diferite asupra inteligentei artificiale si a implicatiilor sale etice, tehnologice si sociale.

2001: O Odisee Spatiala (2001: A Space Odyssey, 1968)

Regizat de Stanley Kubrick, acest film clasic exploreaza relatia complexa dintre umanitate si un computer puternic numit HAL 9000 in timpul unei misiuni spatiale catre Jupiter.

Vanatorul de recompense (Blade Runner, 1982)

Regizat de Ridley Scott, acest film science-fiction este inspirat de romanul "Do Androids Dream of Electric Sheep?" de Philip K. Dick. Intr-o lume distopica, "replicantii", androizi cu inteligenta artificiala, lupta pentru a-si extinde viata si pentru a intelege umanitatea.

Ex Machina (2014)

Regizat de Alex Garland, acest film exploreaza interactiunile complexe dintre un tanar programator, un miliardar excentric si un android avansat pe nume Ava. Tema centrala este inteligenta artificiala si etica in dezvoltarea sa.

I.A. - Inteligenta Artificiala (A.I. Artificial Intelligence, 2001)

Regizat de Steven Spielberg si bazat pe un proiect de film nerealizat de Stanley Kubrick, acest film urmareste povestea lui David, un android copil care cauta sa devina uman pentru a-si castiga dragostea mamei sale adoptive.

Ea (Her 2013)

Regizat de Spike Jonze, filmul prezinta povestea unui scriitor singuratic care dezvolta o relatie profunda cu un sistem de operare cu inteligenta artificiala, numit Samantha.

Matrix (1999)

Regizat de fratii Wachowski, acest film iconic prezinta o lume in care oamenii sunt pacaliti sa creada ca traiesc in realitate, in timp ce in realitate sunt conectati la o simulare computerizata de inteligenta artificiala.

Minority Report (2002)

Regizat de Steven Spielberg, filmul este bazat pe o povestire a lui Philip K. Dick. Intr-o lume viitoare, un departament de politie utilizeaza tehnologia pentru a preveni crimele inainte sa aiba loc, dar aceasta ridica intrebari legate de liberul arbitru si determinism.

Transcendence (2014)

Regizat de Wally Pfister, filmul exploreaza ce se intampla atunci cand un cercetator in domeniul inteligentei artificiale isi incarca constiinta intr-un computer, devenind omniprezent si puternic.

Ghost in the Shell (2017)

Acest film inspirat din anime se desfasoara intr-un viitor in care o agenta cibernetica lupta impotriva criminalitatii informatice si incearca sa-si defineasca propria identitate intr-un corp cibernetic.

Chappie (2015)

Regizat de Neill Blomkamp, filmul exploreaza povestea unui robot cu inteligenta artificiala care dobandeste constiinta si dezvolta trasaturi umane intr-un mediu plin de conflicte si criminalitate.

Din ce film cu inteligenta artificiala esti?
Cat la suta esti dependent de inteligenta artificiala?

Redactia clopotel.ro

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Microorganismul ce se poate reproduce singur este bacteria.

› vrei mai mult

Bancul zilei

1. Vine sotul acasa si-si intreaba nevasta:
- Ce ai face daca as castiga la Loto?
- As lua jumatate si te-as parasi, raspunde sotia.
- Perfect, spune sotul. Am castigat 12 dolari. Ia 6 si dispari!

› vrei mai mult