Categorii

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Acuzat, ai gasit un portmoneu ?

- Da !

- Ai crezut ca portmoneul gasit iti apartine ?

- Portmoneul nu dar bancnotele imi pareau cunoscute...

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Floarea cea mai aromata este cactusul american. Mirosul sau se simte la o distanta de 1 km.

› vrei mai mult


biancagoiciu a intrebat pe 08.01.2013 in categoria Timp liber:

De ce dormim?

E interesant incercati sa gasiti respunsul.

Raspunsuri:


arlekino1 a raspuns pe 09.02.2013:

sa nu ne facem temele

AndreimegustaRo a raspuns pe 09.01.2013:

pt a ne regenera energia din noi toate fintele fac asta

geogeovani a raspuns pe 09.01.2013:

organismul este ca o baterie acumulator care se consuma si trebuie incarcata prin somn

RUXXXXX a raspuns pe 08.01.2013:

Pentru ca ne e somn!!! :))))))

alina34 a raspuns pe 08.01.2013:

Ca sa nu stam treji:)))))

InnaArkane a raspuns pe 08.01.2013:

De ce respiram?

ceva a raspuns pe 08.01.2013:

E simplu:corpul nostru face mari eforturi pe timpul zilei:trebuie sa tina ochii deschisi toata ziua, sa digere mancare, sa respire,sa vindece ranile etc.Poate nu ne dam seama, dar corpul munceste din greu in fiecare moment.De aceea, s-a estimat ca acesta poate continua sa munceasca in jur de 12,13,14 ore.Dupa aceea, cand e frant de oboseala, ne alarmeaza ca trebuie odihnit (in jur de ora zece,depinde de om).Acesta incepe sa ne inchida ochii,sa ne ia energia, iar acest sentiment a fost denumit ''somnul''.Pe timpul somnului, toate organele sunt odihnite (mai putin inima,ea trebuie sa bata mereu),iar corpul lucreaza mult mai incet.De obicei,in somn ni se reface pielea sau se vindeca ranile.Dimineata,ne trezim in functie de ora la care ne-am culcat, si o luam de la capat...
Ai inteles? :)

DeerGirl28 a raspuns pe 08.01.2013:

Dormim in medie 8 ore pe zi. Pare o pierdere de timp, insa somnul este mult mai important decat am crede. Insa de ce avem nevoie de atat de mult timp sa dormim?

Doctorul Neil B. Kavey, directorul unui centru medical ce se ocupa cu dereglarile somnului spune:

“Nu intelegem in totalitate importanta somnului. Ceea ce stim este ca somnul este un proces anabolic sau de constructie. In timp ce dormim corpul realizeaza cele mai multe reparatii; muschii sunt refacuti si sunt secretati hormonii de crestere.”

Corpul nostru este asemenea unei masini si are nevoie periodic de o pauza de intretinere. Oamenii pot functiona si fara un somn corespunzator sau suficient, insa nu la capacitate maxima. Petrecem toata ziua gandind si creand, consumand multa energie.

DeerGirl28 a raspuns pe 08.01.2013:

Importanta somnului

Pentru a intelege de ce trebuie sa dormim atat de mult trebuie sa privim ce se intampla daca nu dormim suficient. Experimentele au aratat ca lipsa somnului afecteaza personalitatea, sensul umorului si agilitatea. Putem deveni irascibili si mai putin toleranti. Afecteaza gandirea, procesele cognitive, capacitatea de a calcula scade foarte mult si suntem mai predispusi la greseli.

Te-ai intrebat vreodata de ce este mai usor sa faci anumite lucruri imediat dupa ce ai invatat sa le faci, decat a doua zi? Bineinteles, prin practica si repetand actiunea ne putem perfectiona. Dar cumva, somnul face ca unele idei sa fie gandite mai limpede a doua zi dupa ce am dobandit informatiile, iar alteori, somnul o complica.

Raspunsul la aceasta dilema ar putea fi “consolidarea memoriei” si consta in anumite procese ce stabilizeaza memoria dupa achizitia initiala. Consolidarea este impartita in doua procese specifice, consolidare sinaptica, ce apare in primele ore dupa invatare, si consolidarea sistemului, unde informatiile sunt memorate pentru o perioada de saptamani sau chiar ani de zile.

Somnul poate juca un rol important in procesarea informatiei si organizarea memoriei, si mareste potentialul de invatare.