Categorii

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

De o vreme de cite ori il prindea ursul pe iepuras prin padure zicea "de ce nu porti ma sapca" si il lua la bataie. Bataie azi, bataie miine, se enerveaza iepurasul, hai la leu sa se plinga.
- Maria-ta, uite ce mi se intimpla, ursul ma bate zilnic ca n-am sapca. E inadmisibil, eu nu port sapca, nu pot, fac urticarie la urechi, faceti ceva !
- Bine iepurasule, aranjez eu.
Se face iepurasul ca pleaca si se ascunde sa vada ce face leul. Leul era prieten cu ursul. Trimite sa-l cheme si-l ia la prelucrat.
- Ba prostule, n-am nimic impotriva sa-l bati pe nenorocitul ala de iepuras da' gaseste si tu un pretext mai inteligent ce dracu'. Fii atent cum faci. Te duci la el zici "da o tigara", asta nu fumeaza, pac l-ai prins. Sau sa zicem ca are la el din intimplare, daca-ti da cu filtru zici ca vroiai fara si asa mai departe, il prinzi cu ceva. Daca are sa zicem de toate, ceri un foc, daca-ti da de la chibrit zici ca vroiai bricheta etc. Ai priceput ?
Bun.
A doua zi il intilneste ursul pe iepuras.
- Ia vino ba aici.
- Da nene ursule, ce e ?
- Da o tigara.
- Imediat nene ursule. De care vrei, cu filtru, fara filtru, cu porttigaret, fara ?
Se gindeste ursul...
- Da una cu filtru.
- Poftim. Acum pot sa plec ?
- Nu inca, mai stai. Da un foc.
- De care nene ursule ? Am chibrituri, amnar, bricheta, bete de frecat...
- Da de la bricheta.
Sta ursul, fumeaza tigarea, o termina, se uita la iepuras.
- Iar nu ti-ai luat ma sapca ?

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Daca energia unui uragan manifestata intr-o zi ar fi folosita drept energie electrica, aceasta ar putea sustine consumul S.U.A. timp de trei ani.

› vrei mai mult


arlekino1 a intrebat pe 05.02.2013 in categoria Teme:

Sunt clasa a IV-a si am un proiect combinat romana+stiinte ale naturii. Cine ma ajuta?

Cititi cerinta in descriere. Trebuie sa adun informatii despre :1.importanta zapezii pentru pamant si animale 2.viata plantelor si animalelor in timpul iernii Sa fie chestii interesante, la noi invatatoarea e cu fite. Va rog! Pana joi dimineata, ca atunci trebuie sa duc proiectul!A, da, si niste masuri de ocrotire a unor plante si animale in anotimpul friguros. Cine ma ajuta primeste o saptamana 10 de la mine sau un bulgare din mall!

Raspunsuri:


ThanksPete a raspuns pe 27.12.2015:

sper ca ai luat insuficient ;x

AnaPrintesa01 a raspuns pe 11.02.2014:

si mie imi trebue mersi!

pela a raspuns pe 13.02.2013:

1)importanta zapezii pentru pamant este caldura,deoarece zapada este ca o plapuma, iar pt animale .....aaaaaaapp nu stiu.

Adrutza_Pisicutza10 a raspuns pe 06.02.2013:

Pai sa incepem....Zapada este importanta pentru pamant ca ii tine de cald semintelor plantate toamna.Zapada este importanta animale pentru ca .....aici chiar nu stiu.2.Unele animale hiberneaza(respevtiv ursii),altele se ascund prin barluguri(asa cred0,unele rezista vrenii vanand mistreti ,caprioare ,cerbi etc.(respectiv animalele de prada).2.Poti spune ca plantele intr-un fel hiberneaza sub zapada care le tine de clad.

Adrutza_Pisicutza10 a raspuns pe 06.02.2013:

te-a ajut eu ca sunt si eu a |V-a