Categorii

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


› vrei zodia ta

Bancul zilei

-Mama, stii cata pasta de dinti se afla intr-un tub?
- Cata puisor?
- De la un capat de canapea pana la celalalt capat si inapoi.

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Coca-Cola a dezvaluit ca a folosit, intr-un singur an, trei milioane de tone de plastic pentru producerea recipientelor sau ambalajelor.

› vrei mai mult


diana_2001g a intrebat pe 05.11.2013 in categoria Teme:

Ma ajutati si pe mine la tema la romana?

Din povestea de mai jos trebuie sa analizez verbele dupa urmatorul ex:n-as putea-verb predicativ,conjugarea a 2 a,modul conditional-optativ,timpul prezent,persoana 1,nr singular,forma negativa.N-as putea spune ca basmele ar fi revarsat asupra copilariei mele un corn al belsugului.Foamea de basm mi-o astampara numai mama.Nu stia prea multe povesti,dar nimerea fara gres tonul lumii ireale.La dorinta mea,ea imi repeta adesea o poveste.Basmul pornea la inceput printr-o lume reala ca sa mearga apoi spre alt taram.Prezenta un june,dintr-un sat cu nume identificabil.Intr-o zi,muri mama flacaului.El pleca sa sape groapa si dadu peste o capatana de om.Vlajganul a zis glumint:<>Duminica urmatoare,un oaspete misterios sosi in pragul casei sale.<>In cele din urma,flacaul a plecat cu oaspetele pe Celalalt Taram.Dupa ce a cutreierat vreme de trei zile toate locurile de sub zarea fericirii,un dor nespus il cuprinse.Intors in satul sau,gasi totul schimbat.A mers la popa si acesta i-a descoperit numele pe o foaie scrisa acum trei sute de ani,caci pe pamant atatea zile trecusera de cand plecase.Popa i-a citit de dezlegare si sub patrafir a ramas doar o gramada de cenusa.Ma tulbura basmul pentru dulcea amaraciune cu care vorbea despre zarile fericirii,dar si pentru simtamantul ametitor pe care mi-l dadea cu privire la incalecarea timpurilor in lume.

Raspunsuri:


dianamiley a raspuns pe 28.06.2014:

Diana , este simplu . Tot ce trebuie sa faci este sa urmaresti pasii . Avand un verb dat ca exemplu , inveti ce inseamna fiecare , ex:conjugare , mod , respectiv timp ,si apoi iti va fi usor sa analizezi. Nu inveeti nimic daca copiezi. :* Sper ca te-am ajutat.

daridari a raspuns pe 12.11.2013:

fati temele singura