Categorii

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Daca ai un animal de companie, azi trebuie sa fii mai atent/a cu el si sa-i dai mai multa atentie decat o faci in mod normal. Daca nu ai niciun animal de companie, atunci va trebui sa acorzi aceasta atentie catre cel mai bun prieten pe care il ai.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Secretul succesului in viata este legat de cinste si decenta. Daca nu ai aceste doua calitati, succesul iti este garantat.

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Energia solara nu creeaza poluare fonica pentru ca panourile solare nu emit niciun zgomot.

› vrei mai mult


Mari-Sanda a intrebat pe 10.01.2015 in categoria Teme:

La cate grade este inclinat Turnul din Pisa?

Nu gasesc pe net :/

Raspunsuri:


ralucutza2003 a raspuns pe 29.03.2015:

5,5 grade am intrebat profa de geografie si am cautat si pe net
aveam si eu aceeai nelamurire

iuliaivanov a raspuns pe 12.02.2015:

In trecut s-a crezut ca inclinatia turnului era rezultatul proiectarii insa acum se stie sigur ca nu este asa.Totusi in afara de frrumusetea sa aceasta inclinatie il face sa se bucure de o atentie sporita.Inaltimea turnului este de 55,86 m pe partea inclinata si 56,70 m pe cealalta latura.Latimea zidului de la baza este de 4,09 m iar in partea de sus 2,48 m.Greutatea acestuia este estimata la 14 500 tone.
Inclinatia turnului fata de axa verticala este de 5,5 grade

sebilik a raspuns pe 12.01.2015:

Turnul are 294 scari.Inclinatia turnului fata de axa verticala este de 5,5 grade asta insemnand o deplasare a centrului de greutate la nivelul bazei cu 4,5 metri. In 1992, in incercarea de a stabiliza temporar cladirea, au fost construite in jurul turnului, pana la al doilea etaj, tendoane din fier, captusite cu plastic. In anul urmator, o fundatie din beton a fost construita in jurul turnului, iar in partea nordica a acestuia au fost plasate contragreutati. Utilizarea acestor greutati au reusit sa reduca inclinatia cu aproximativ doi centimetri. In 1995, comisia care supraveghea restaurarea a incercat sa inlocuiasca contragreutatile inestetice cu cabluri subterane. Inginerii au inghetat pamantul cu azot lichid, insa acest fapt a cauzat o marire dramatica a inclinatiei, iar proiectul a fost anulat.
Eu aici am gasit http://art-zone.ro/editorial/turnul_din_pisa_poze_imagini.html

Puky-Lol a raspuns pe 11.01.2015:

5.5 1990 si 4 după reconstrucție mai multe informații pe aplicația știați ca curiozitatea 61#