Categorii

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

In Ajunul Anului Nou, un barbat statea intr-un bar uitandu-se la paharul lui cu bautura. Statea asa de peste jumatate de ora cand un sofer de tir mai scandalagiu vine langa el, ii ia bautura si o da toata pe gat.
Barbatul incepe sa planga, iar soferul ii spune:
- Ei, hai acuma, glumeam doar. Calmeaza-te, iti cumpar alta bautura. Pur si simplu nu pot suferi sa vad un barbat plangand.
- Dar nu din cauza asta plang. Asta e cea mai proasta zi din viata mea. In primul rand, am dormit prea mult si am intarziat la lucru. Seful s-a infuriat si m-a dat afara. Cand am iesit din cladire sa-mi iau masina, am descoperit ca-mi era furata. Politia sustine ca nu poate sa faca nimic. Neavand de ales, am luat un taxi pana acasa. Dupa ce am coborat din taxi, mi-am dat seama ca mi-am uitat in el portofelul si cartile de credit, dar era prea tarziu. Am intrat in casa si cand am ajuns in dormitor, mi-am gasit sotia in pat cu gradinarul. Intr-un final am plecat de acasa si am intrat in barul asta. Si tocmai cand ma gandeam sa-mi pun capat zilelor, iti faci tu aparitia si-mi bei otrava.

› vrei mai mult

Stiati ca ...

In ultimii 4000 de ani nu a mai fost domesticit niciun animal.

› vrei mai mult


oanyoana41 a intrebat pe 29.10.2012 in categoria Teme:

Imi spuneti va rog cateva curiozitati despre sistemul solar?

Cea mai reusita curioziate primeste 10. (am nevoie la geografie)

Raspunsuri:


Astronoma67 a raspuns pe 16.06.2014:

Cind Pamintul,Luna si Marte se aliniaza,formeaza o Luna singerie.

Astronoma67 a raspuns pe 16.06.2014:

Eu tot vreau sa fiu in cistigatori!

Astronoma67 a raspuns pe 13.06.2014:

1)Pe Mercur sunt 400 de grade celsus,iar pe Venus mai multe.
2)Pe Venus ziua e mai lunga decit anul.
3)Satelitul lui Pluto se cheama Charon.
4)Marea Pata Rosie e mai mare decit Pamintul.

Antonia5 a raspuns pe 20.12.2012:

sunt 81 de constelatii in galaxia noastra

Antonia02 a raspuns pe 22.11.2012:

asta este neinteresanta!!!!chiar nu ma surprinde!!sa stiti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oanyoana41 a raspuns pe 12.11.2012:

primii castigatori: mariaackles si... andrada_11

ADRIANAVLAD5 a raspuns pe 08.11.2012:

Pluto a fost considerata planeta desii nu era cea mai mare " roca " care graviteaza in jurul soarelui. Mai sunt 2 , pe langa el , una cam de 2 ori mai mare si una cat un sfert din pluto , dar nu au fost considerate niciodata planete caci nu aveau sateliti. Pluto are si el un satelit ( o luna ) , pe nume Maria ( ciudat ! ) . Luna lui pluto e cat planeta respectiva si inca jumatate !
In trecut , in sistemul solar au fost zeci , poate sute de planete !!!! " traseele " lor se tot intersectau ( se supra puneau , se ciocneu ) , deoarece erau prea multe planete . In aceste " dueluri " planeta cu cea mai mare masa (cea mai grea ) ramanea pe loc , iar cea mai vasta ( mai usoara ) era inpinsa si dusa in mijlocul galaxiei .
Soarele pierda 4000 de tone de " combustibil " PE SECUNDA !!!!!!!!!!El se afla printre cei mai mici " sori " din univers . Lumina soarelui calatoreste asa de repede incat parcurge " drumul " pana la noi in doar 8 MINUTE ! Cu alte cuvvinte , daca soarele s-ar stinge ACUM in 8 minute am intra in bezna si in frig ( BRRRRR :P )
Cometa Haley are o coada asa de lunga incat daca " am impaturio " ar fi indeajuns incat sa fie si " podea " si " tavan " la un " durm " de aici pana la soare :))
Daca luna nu ar exista , clima ar fi cu totul altfel pe pamant : mult mai rece , mai intunecoasa etc .
Desii este a doua cea mai mare planeta , ca marime , din sistemul solar , Saturn este si cea mai usoara planeta din sistem , raportat la marimea ei : cu alte cuvinte , daca ar si un lac destul de mare , Saturn " ar pluti " pe el !
Marte e numita si planeta ruginii

dadyu16iq a raspuns pe 02.11.2012:

1.SOARELE ESTE O STEA.2. SUNT STELE MAI MARI DE CAT SOARELE.2,3.IN CATEMA MILIOANE DE MII SOARELE V-A MURI,4.C0META HALEY SE V-A PUTEA VEDEA PESTE 74 DE ANI.ACUM NU STIU

andrada_11 a raspuns pe 31.10.2012:

.1. Pamantul este cea mai densa planeta din sistemul nostru solar.
.2. De pe Pamant se vede numai o parte a Lunii. Asta pentru ca Luna se invarteste in jurul axei proprii in acelasi timp in care se invarteste in jurul Pamantului. Partea care nu se vede a fost lovita de un meteorit cu mult timp in urma si a deplasat centrul Lunii, o emisfera devenind mai grea decat cealalta. Pentru ca Pamantul are o forta gravitationala de 6 ori mai mare decat a Lunii, intotdeauna spre Pamant va fi atrasa numai partea mai grea.
.3. De pe Luna cerul se vede negru pentru ca Luna nu are atmosfera care sa imprastie lumina.
.4. Pe Marte se gaseste cel mai inalt vulcan din sistemul nostru solar, de 3 ori mai inalt decat Everestul. La polii planetei Marte se gaseste gheata.
.5. Marte are o suprafata care seamana cu un desert pietros. Vulcani enormi si cratere vechi, ca si dune de nisip sunt formele de relief de pe Marte.
.6. Pe Marte exista un aliniament accidental de roci si alte formatiuni geologice care, privit dintr-un anumit unghi, se intampla sa arate ca un chip de om.
.7. Jupiter este cea mai mare planeta din sistemul nostru. In ea ar incapea toate celelalte 8 planete. Suprafata lui poate fi acoperita de 11 suprafete ale Pamantului sau ti-ar trebui 1.000 de planete Pamant daca vrei sa-i umpli volumul.
.8. Saturn este cat 9 planete Pamant si jumatate, incap 764 planete Pamant in interiorul lui. Se mai numeste si planeta inel pentru ca are cel mai mare si mai vizibil inel dintre toate planetele. Densitatea lui Saturn este mai mica decat a apei incat daca l-ai pune intr-un vas mare cu apa, ar pluti.
.9. Uranus apare ca si cum ar fi fost indoita de o mana uriasa invartindu-se oblic pe axa sa, asa cum se invarteste un butoi rasturnat. Se crede ca asta se datoreaza impactului cu un metorit cu mult timp in urma; din aceasta cauza, numai unul dintre cei 2 poli ai planetei este luminat si incalzit de Soare, celalalt ramanad tot timpul in intuneric. Polul care ramane in intuneric are insa temp

oanyoana41 a raspuns pe 30.10.2012:

ms tuturor!!!