Categorii

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un copil mic s-a pierdut in supermarket si plange necontenit. Oamenii din jur il linistesc spunandu-i ca ii vor gasi mama si ii dau sfaturi:
- Trebuia sa te tii de fusta mamei.
- Am incercat, dar nu am ajuns.

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Top 10 cele mai apreciate marci din lume in 2018 au fost: Google, Apple, Amazon, Microsoft, Tencent, Facebook, Visa, McDonald`s, Alibaba si AT&T

› vrei mai mult


Mari-Sanda a intrebat pe 25.03.2014 in categoria Teme:

Cum sa invat in engleza 25 de verbe la trecut? Care sunt cele mai usoare de retinut si de scris?

Va rog nu stergeti intrebarea! Nu injurati ca nu suntem perfecti :D

Raspunsuri:


alexcristinaselaru a raspuns pe 07.06.2014:

a1si2 e put put put , nu put put peet

alexcristinaselaru a raspuns pe 07.06.2014:

citesti cate 5-10 verbe in fiecare zi . ai sa le inveti!

spiridush98 a raspuns pe 27.05.2014:

In mod normal ar trebui sa incepi sa inveti cele mai utilizate verbe, imreuna cu TO BE si TO HAVE. Astea sunt principalele.
Uite, profa' noastra ne da 3 grupe. In loc de verb la infinitive, past si past participle, sau care sunt, ne-a dat Verb 1(Infinitiv), Verb 2(Past) si Verb 3( past participle). Faci 3 coloane si scrii verbele.
De iinvatat usor poti sa le iei pe grupe, cele care seamana. De exemplu sing/sang/sung, drink drang drung si ring/rang/rung. Seamana intre ele deci e simplu. Sau sunt cele care au aceeasi forma ca put, cut, read(doar ca aici la formele de past se citeste red, dar de scris e la fel).
Sau eu invat altfel. Imi scriu in World verbele(fac coloane si le scriu) si le pun pe telefon. Cand n-am ce face le citesc si le invat. Asa am invatat cam 20 de verbe intr-o zi(bine, a doua zi dadeam test, deci era vital sa le stiu). Dar poti sa scrii pe o foaie si s-o tii mereu la tine. Cand n-ai ce face, inveti. Ori am incercat odata sa scriu pe diferite foi si sa le lipesc prin casa. :)) N-a mers asa bine ca mama le-a luat. Dar ai putea sa faci asa o foaie si s-o pui pe birou. Daca stai mult la calculator o sa te uiti mereu la ea si inveti fara sa vrei. Ori mai e metoda asocierii. De exemplu eu am invatat verbul put facand legatura de la a pune. Si cut ca apare mereu pe calculator. Ca veni vorba, incearca sa-ti lasi calculatorul/telefonulk in engleza, asa inveti.
Sper ca te-am ajutat. Succes!

Astronoma67 a raspuns pe 26.05.2014:

I was
you were
he was
she was
it was
we were
you(voi)were
they were

starcea a raspuns pe 08.04.2014:

cel mai usor e was

a1si2 a raspuns pe 08.04.2014:

to put (Infinitive)

put (past tense)
peet (past Participle)
:3

Mari-Sanda a raspuns pe 25.03.2014:

Merci, poate mai vin cu idei, sunt ingenioase :D

DeeDeeDeea-123 a raspuns pe 25.03.2014:

Eu le-am impartit in 3 grupe: cele care raman la fel, care au doua forme asemanatoare si cate nu au nici o forma asemanatoara

Ride a raspuns pe 25.03.2014:

Pai cel mai usor de retinut sunt cele uzuale precum "eat" sau "drink". Oricum, invata-le in principal pe alea simple, transcrie-le pe o foaie daca te ajuta sa retii mai usor. Oricum le inveti cu timpul :)