Categorii

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Din punct de vedere sentimental, viata ta nu este roz. Asta inseamana ca trebuie sa ai mai multa grija de tine, trebuie sa fii mai fresh si mai pozitiv in ceea ce faci.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Toamna ma culc!
Eu toamna ma culc, Da, ca vara n-am dormit deloc, Toata noaptea-am spart seminte cu vecinii de la bloc, Ziua-ntreaga pana seara stateam pe Facebook, Pan-a venit masinuta si m-a luat la balamuc, Acuma stau si ma recuperez, Nu pot parasi salonul ca ma electrocutez, Mi-au bagat curent in clanta sa nu ies din el, Si m-au legat si de pat ca sa dorm si eu nitel, Sunt coleg de salon si cu alti dilii, Si-l injuram pe Connect-R ca ne-a invatat prostii, Si le-am promis si lui mama si lui tata, Ca de-acuma inainte... Eu toamna ma culc, toamna ma culc, De somn sunt rupt Zorii zilei ma prind cum in pat eu visez ca ma recuperez! Eu toamna ma culc, toamna ma culc, De somn sunt rupt Zorii zilei ma prind cum in pat eu visez ca ma recuperez! Eu toamna ma culc, Da, ca toata vara m-am distrat, Sambata-ajungeam acasa dezbracat si rupt de beat, Ma duceam noaptea la club si agatam gagici, Si dupaia nu stiam de unde-am atatia purici,

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Meduza uriasa - traieste in marile arctice iar umbrela ei, numita cupola sau clopot, are un diametru de 2 m, iar fasciculele de tentacule care atarna agatate de ea masoara 20-30 m, atingand deci lungimea capului unei balene. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult


Erica155 a intrebat pe 30.01.2015 in categoria Teme:

Cum fac sa memorez mai usor lectile de la scoala?

Nu prea stiu cum sa imi memorez usor si repede lectilt...ajutati-ma va rog spunandu-mi!

Raspunsuri:


Cristiana_123 a raspuns pe 14.04.2015:

Am observat ca multi ti-au spus sa inveti logic, insa problema ta este ca nu poti face asta. Eu am cateva secrete care pe mine m-au ajutat enorm de mult.
1. Cel mai important lucru este sa iti faci un program ! Adica sa nu le faci pe toate deodata, ci cu pauze de cateva minute.
2. Inveti lectia mecanic, iar apoi o mai tocesti pana o zici ca pe poezie. La un moment dat o vei retine bine, si te poti ajuta de un parinte / coleg sa iti puna niste intrebari ( gasesti pe net ). Faci asta pana vei invata bine lectia.
3. Fii atenta la ore si nu te uita doar la profesor, asculta cu mareee atentie. Daca nu intelegi ceva, poti merge la dansul la sfarsitul orei si sa ii comunici neintelegerea. Daca va fi ca profii mei, te va ajuta cu siguranta, cu lux de amanunte !
4. Fa teste de pe didactic.ro. Pe mine m-au ajutat mult.
5. Daca este vorba de romana / mate / fizica sau materii mai importante, poti ruga un profesor sa te ia de la o ora mai simpla ( desen, muzica ) sa te ajute cu niste probleme. Poti ruga un parinte sa vorbeasca.

Daca mai ai nelamuriri, poti sa-mi trimiti un mesaj.

Anica_Stefania a raspuns pe 09.04.2015:

Eu cand trebuie sa invet pentru un test citesc ca si cum ar fi o poezie si o repet de multe ori pana invat!Sper ca te-am ajutat

Maria37 a raspuns pe 07.02.2015:

Pai poti sa scrii de 10-15 ori lectia aia,inevitabil vei incepe sa retii anumite cuvinte din ea.Iar daca anumite cuvinte nu poti sa le retii,asociaza cu ceva mai cunoscut tie,ceva care iti place.

any838 a raspuns pe 06.02.2015:

Si memorezi poezia

any838 a raspuns pe 06.02.2015:

Faci o poezie cu ce trebuie sa inveti.

zuzina a raspuns pe 31.01.2015:

EU de obicei incerc sa le pun pe melodiile care imi plac dar de obicei sfarsesc cantad versurile de la melodie nu apartenenta sau ce aveam eu de invatat. ma rog ,uneori mai si merge .bafta cu scoa si nu uita sa invti strictl necesar la ce ai nevoie si sa inveti absolut tot la ce iti place. nu uita ca ceea ce iti place trebuie se vfie pe primul loc , chiar daca unii nu te sustin. urmeaza drumul pe care vrei sa il urmezi.:)

ralucutza2003 a raspuns pe 31.01.2015:

nu mai sta pe clopotel 24 de ore din24 LOL

Cookiecat a raspuns pe 31.01.2015:

Citeste lecitia din caiet.Incerca sa faci o schema pe o foaie alba a lectiei pe care ai scris-o in caiet,cu ceea ce ai retinut,fara sa te uiti in caiet.Deschide caietul si uita-te si pe schema si taie ce ai gresit si corecteaza,sau completeaza cu informatiile din lectie pe care ai uitat sa le scrii.Mai uita-te odata pe schema,si ia o alta foaie si fa iarasi schema.Vei vedea ca deja ai retinut mare parte din lectie.Pentru a mai retine informatii,poti citi lectia si din manual.Eu invat cu ajutorul schemei si am 10 media generala.Sper ca te-am ajutat! :)

crinavls a raspuns pe 31.01.2015:

incearca sa gandesti logic.de exemplu,la geografie,trebuie sa ai in minte harta.cu harta in minte poti povesti mai usor lectia.la engleza,incearca sa asemeni cuvintele cu alte cuvinte.de exemplu,beat/beat/beaten(a bate),il poti asemana cu un om beat care isi bate cainele(cel putin asa fac si am doar 10).sper ca te-am ajutat cu ceva.spor la invatat!

GrEeN_Ely a raspuns pe 31.01.2015:

Nu incerca sa le tocesti.Incearca sa intelegi ce ti au predat profesorii in caiet.Daca nu intelegi unele cuvinte,cauta le in dex.Daca iti e ceva neclar,citeste si din manual.S ar putea sa intelegi mai bine.
Poti incerca sa faci asociatii sau rime.Idk metoda asta mi a iesit doar o data la engleza :)) In rest a esuat.