Categorii

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Simti ca cel/cea mai buna/a prieten/a a ta te ignora de o buna bucata de timp. Trebuie sa porti o discutie serioasa pe aceasta tema pentru a afla ce anume o/il supara.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Trec doi insi pe strada si la un moment dat vad un afis "Nunta lui Figaro". Unul ii spune celuilalt "Bai, ia uite o nunta aici, hai sa mergem si noi sa vedem cum este".
Platesc la intrare si intra in sala. Peste citeva minute, incepe spectacolul. Pe scena actorii cinta "Da-mi palariaaaa, Nu-ti dau palaria", din nou "Da-mi palariaaaa, nu-ti dau palariaaaa".
Asteptind citeva minute, cei doi se uita unul la altul si se intreaba cit mai dureaza. Vazind ca spectacolul continua, unul din ei se ridica si-i spune unui actor:
- Ba, da da'i ba odata palaria lu' ala si puneti masa ca mi s-a facut foame

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Paianjenul urias - gigantii arahnidelor, sunt paianjenii parosi denumiti stiintific "Mygale", care traiesc in tarile tropicale. Speciile care traiesc in Noua Guinee si in Arhipelagul Sondelor ating lungimea de 8-10 cm. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult


thalialove a intrebat pe 11.12.2011 in categoria Retete culinare:

Stiti cumva o reteta care se poate face din portocale?

Raspunsuri:


thalialove a raspuns pe 11.12.2011:

si a ta e chiar dragutza ms :)

Edina23 a raspuns pe 11.12.2011:

e mai usor ce am zis eu dar

Edina23 a raspuns pe 11.12.2011:

praline de portocale
zahar pudra
mandarine sau portocale


1. Pui zaharul pudra peste mandarine
2.Le tavalesti in zahar pudra
3.Pofta buna!

thalialove a raspuns pe 11.12.2011:

ms mult :x

m_plotean99 a raspuns pe 11.12.2011:

Dulceata de portocale
Timp de preparare : 60 minute
Complexitate medie
Dulceata de portocale
Ingrediente

1 kg de zahar,
4 pahare de apa,
3-4 portocale cu coaja groasa,
o lingura suc de lamaie,
½ baton de vanilie,
borcane,
celofan,
sfoara.
Mod de preparare

Se aleg portocale cu coaja groasa, se spala si se sterg cu un prosop curat, dupa care se rade, usor,partea galbena a cojii. Se pune apa intr-un vas si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca, se adauga portocalele, intregi, si se fierb pana se patrunde usor coaja cu furculita.
Dupa ce au fiert, se scot, se pun pe o farfurie si se taie in sferturi iar fiecare sfert in doua sau trei bucati. Intre timp, intr-o cratita emailata, se pune zaharul cu apa si se lasa sa fiarba la foc iute.
Cand siropul este aproape legat, se da vasul la o parte, de pe foc, si se lasa sa se mai raceasca. Se adauga bucatile de portocale si se mai lasa 20 de minute, pentru ca portocalele sa-si lase zeama in sirop, dupa care se pune din nou la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga zeama de lamaie si vanilia, taiata in bucati.
Se lasa pe foc pana se leaga bine siropul ( ramane bob pe farfurie ).
Dulceata se pune intr-un castron curat, se acopera cu un tifon umed si se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

Se pune in borcane curate, se acopera cu celofan si se leaga cu sfoara.