Categorii

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

I: De ce se trezesc ardeleni de dimineata? R: Ca sa vada cat mai au pana se trezesc tarziu...

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Leonardo da Vinci putea scrie cu o mana si picta cu cealalta in acelasi timp.

› vrei mai mult


butterfly21 a intrebat pe 27.08.2011 in categoria Retete culinare:

Cine imi da idei de prajituri?

Vreau ceva dulce si mam saturat de astea de cumparat, asa k cine stie poate sami spuna retete de prajituri simple, cu crema, la cuptor sau doar sa le pui in frigider..etc

Raspunsuri:


patriciastarr a raspuns pe 21.08.2012:

Ciocolata de casa:


Ingrediente reteta ciocolata de casa [cuvant urat] o 100 grame
Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 20 ml
Fructe Lamai
Margarina Unirea Original 100 grame
Zahar tos 500 grame
Alte ingrediente: 150ml apa, 500g lapte praf, 150-200g alune/nuci taiate, 50g glucoza sau 15ml zeama de lamaie, vanilie


Mod de preparare ciocolata de casa
1. La bain marie se pun, intr-un lighenas/craticioara, apa, zaharul, margarina si glucoza/zeama de lamaie. Se tine pe foc pana se topeste zaharul.
2. Se ia de pe abur si se adauga laptele praf cernut, amestecat cu [cuvant urat] oa si nucile prajite si taiate. Se mai tine 2 minute pe aburi. Se adauga apoi romul, vanilia.
3. Se pune intr-o tava smaltuita/teflonata, unsa cu margarina. Se lasa la rece 12-24 ore. Pofta buna!

dienutza999 a raspuns pe 17.02.2012:

TIRAMISU.Cumperi de la magazin crema de tiramisu si apoi o prepari astfel:torni tot praful si adaugi lapte iar apoi bati cu mixerul.Iei niste piscoturi,le inmoi in cafea si pui un strat de piscoturi,un strat de crema,un strat de piscoturi,un strat de crema pana nu mai ai crema si la sfarsit pudrezi cu niste [cuvant urat] o.Bagi la frigider si astepti cateva ore sa se intareasca.Yammi!!

Lady_girly2001 a raspuns pe 04.09.2011:

Poti face napolitane in casa!
Iti trebuie doar foi de napolitanesi un plic de praf pentru crema.

Citeste ingredientele de pe plicul cu praful pentru crema si cu ajutorul mixerului, fa crema amestecand-o cu lapte.
Pune crema in straturi pe foile de napolitane, apoi dupa ce ai terminat, pune napolitana uriasa in frigider, pana ce crema se mai intareste.
Dupa ce crema sa mai intarit, taie napolitana in bucati.
Si gata!

ioana-lidia a raspuns pe 03.09.2011:

fa o inghetata. cauta reteta pe net!!

anita96 a raspuns pe 01.09.2011:

nu sty sa cauti pe net?

Smiley_Forever a raspuns pe 27.08.2011:

tiramisu:D e extraordinar. cauta pe net;) dar daca ti se pare complicata chestia cu crema o poti inlocui cu frisca. va iesi delicios oricum. si piscoturile le poti inmuia cu ce-ti place, nu e neaparat o regula.uite, eu zilele trecute le-am inmuiat in sirop de afine:D

Leria a raspuns pe 27.08.2011:

incearca pepene,e in voga acuma,adica, la mine pepenele a devenit o masa din zi.

alfy a raspuns pe 27.08.2011:

poti sa faci fursecuri ..cauta pe net reteta

ancuta2001 a raspuns pe 27.08.2011:

Rulada cu dulceata si budinca






Ingrediente

7 oua,
10 linguri de zahar,
10 linguri de faina,
2 borcane de gem (la alegere),
o budinca de vanilie sau capsuni.

Mod de preparare

Rulada cu dulceata si budinca este un delicios desert pentru care puteti folosi orice fel de gem sau dulceata. Ouale se impart, iar albusul se bate spuma. Cand este spuma, se adauga 10 linguri de zahar (se poate pune si un plic de zahar vanilat si o esenta de lamaie pentru o arama delicioasa), 3 linguri de apa; se pun galbenusurile (daca se doreste se poate pune jumatate de lingurita de praf de copt stins cu otet), iar la sfarsit se pun 10 linguri de faina. Toata compozitia se toarna intr-o tava si se da la cuptor. Cand blatul este copt se scoate, se imparte in doua si ambele blaturi se intind pe o carpa umeda si se ruleaza. Se lasa asa circa 10 minute, se desfac si se ung cu gem. Budinca se prepara separat, se lasa sa se raceasca si se toarna peste cele doua rulade. Se orneaza cu bombonele colorate si se da la rece.
Mod de servire

Rulada cu budinca si dulceata se serveste rece.
Pofta buna!

Aceasta reteta e luata de pe forumul grupului meu, daca mai vrei retete delicioase vei primi cate una in fiecare saptamana!