Categorii

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Intrebare la Radio Erevan:
- Spuneti-mi, cum sa procedez pentru a emigra in America?
Raspuns:
- Lasati numele si adresa exacta si va veni cineva sa va ia!

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Lacul Bicaz este cel mai mare lac din Romania. Are o intindere de 3000 de hectare.

› vrei mai mult


simina2011 a intrebat pe 26.03.2013 in categoria Retete culinare:

Ce retete din Franta cunoasteti?Si cum se fac?

??????

Raspunsuri:


andreea2626 a raspuns pe 07.04.2013:

Eu locuiesc in Franta :)
Serios vorbesc de 5 ani stau in Franta

simina2011 a raspuns pe 27.03.2013:

Va multumesc mult pentru raspunsuri!

BiancaMagic a raspuns pe 26.03.2013:

BETISOARE CU CHIMEN (saratele)

Sugestie de prezentare
Categoria din care face parte reteta culinara:pizza placinte paine. Este specifica bucatariei: franceza
Descrierea retetei: O alternativa la saratele. Aceste betisoare sunt gustarile mele preferate.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente betisoare cu chimen (saratele):
200 g faina, 75 g unt, 1 ceasca cu lapte, putina drojdie (cat o nuca) , sare, chimen.

Huff a raspuns pe 26.03.2013:

::::::CLAFOUTIS CU ROSII CHERRY SI BUSUIOC::::::(ca o pizza:D)
INGREDIENTE

300 gr rosii cherry
300 ml lapte
100 gr branza
3 linguri smantana
6 oua
50 gr faina
1 lingurita oregano
cateva frunze de busuioc
2 linguri ulei de masline
sare, piper


MOD DE PREPARARE RETETA CLAFOUTIS CU ROSII CHERRY SI BUSUIOC

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline asezam rosiile (ale mele au fost de la congelator).
Batem ouale cu sarea si piperul.Adaugam faina treptat, pana se omogenizeaza.Adaugam laptele si smantana si branza faramitata.Obtinem un aluat subtire pe care il turnam peste rosii.
Adaugam cateva rosii cu codite pentru aspect si presaram oregano uscat.
Dam la cuptor si cand este aproape gata scoatem si presaram frunzulitele de busuioc rupte bucati.
Dam din nou la cuptor pana se rumeneste . Lasam sa se raceasca apoi servim.

Huff a raspuns pe 26.03.2013:

::::::CARTOFI DUCHESSE::::::
INGREDIENTE

300 gr cartofi
2 linguri smantana
2 oua
sare
nucsoara
4 linguri parmezan ras
susan
ulei de masline

MOD DE PREPARARE RETETA CARTOFI DUCHESSE

Cartofii ii curatam si ii fierbem in apa cu sare, ca si pentru piure. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii pasam din nou ca si pentru piure. Adaugam ouale batute usor, smantana, sare, nuscoara (dupa gust) si parmezanul ras. Amestecam bine pana obtinem o compozitie cremoasa.
Luam un sac a poche si spritam compozitia de cartofi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Formam mici turnulete. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem gogoselele timp de 30 de minute. Dupa 20 de minute scoatem tava din cuptor, stropim cartofii cu putin ulei de masline si presaram susan, apoi reintroducem tava la cuptor pentru inca 10 minute, sau pana cand cartofii se rumenesc frumos.
Daca va abtineti sa nu le mancati toate dupa ce le-ati scos din cuptor (pentru ca sunt tare bune si exista mari sanse sa nu rezistati ) le puteti servi ca garnitura alaturi de o mancare de pui, peste sau porc.
Enjoy!!:D

SCUZE PENTRU vio_dreams:|

Huff a raspuns pe 26.03.2013:

::::::COCOS IN VIN (COQ AU VIN)::::::
INGREDIENTE

pulpele si pieptul de la un cocos
2 cepe
2 morcovi
1 l vin rosu
50 ml coniac
1 crnguta cimbru
1 crenguta rozmarin
cateva foi dafin
300 gr ciuperci
150 gr arpagic
200 gr bacon
2 linguri unt
1 lingura amidon
Portii: 4 Timp de preparare: sub 60 minute
vio_dreams

BUCATARAS TALENTAT

Reteta pe placul a
9 bucatarasi


Taguri:
cocos in vin, carne cocos, retete Pui
COMENTEAZA
MOD DE PREPARARE RETETA COCOS IN VIN (COQ AU VIN)

Taiem bucati pulpele si pieptul de cocos (al meu a fost de tara) . Le spalam si le punem intr-o caserola cu capac .
Adaugam morcovul si ceapa curatate si taiate bucati.
Turnam deasupra vinul punem capacul si dam la frigider sa se marineze pana a doua zi.
A doua zi scoatem caserola din frigider adaugam cimbrul, rozmarinul si dafinul, asezonam cu sare si piper, punem capacul si dam la cuptor la foc mic cam o ora pana incepe sa scada zeama si carnea devine frageda.
Scoatem carnea pe un platou si o lasam sa se zvinte.
Intre timp curatam arpagicul si il tragem la tigaie in o lingura de unt pana devine translucid .
Adaugam baconul taiat fasiute si ciupercile bine scurse si lasam pe foc sa se rumeneasca putin. Dam deoparte .
Incingem o lingura de unt si rumenim usor carnea. Adaugam coniacul si flambam .
Dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam peste carne ciupercile cu baconul si arpagicul si zeama din care am scos carnea. Daca nu este suficienta mai adaugati putin vin.
Lasam pe foc inca 5-10 minute sa se inprieteneasca ingredientele si sa se intrepatrunda aromele apoi ingrosam sosul cu amidon .
Optional puteti garnisi cu patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste cu mare pofta !

Huff a raspuns pe 26.03.2013:

::::::QUICHE CU CE AI PRIN FRIGIDER:::::::
INGREDIENTE

Aluat de tarta:
400 gr faina
200 gr unt sau margarina cu 60% grasime
Un praf de sare
Apa foarte rece ( aprox. 100ml)
Umplutura:
200 gr sunca slaba ( in cazul de fata sunca de Praga)
200 gr kaizer ( sau sunculita taraneasca)
1 ceapa alba ( mare)
1 lg ulei de masline
3 oua
200 ml frisca neindulcita (Lidl)
200 gr cascaval ras( Sofia de la Delaco)
Sare
Piper
Portii: 6 Timp de preparare: sub 60 minute
iqphantom

BUCATARAS INCEPATOR

Reteta pe placul a
7 bucatarasi


Taguri:
quiche, cascaval, delaco, retete Aperitive / Garnituri
COMENTEAZA
MOD DE PREPARARE RETETA QUICHE CU CE AI PRIN FRIGIDER

Pregatire:
Aluat:
Faina , untul si sarea se framanta. Se adauga cate putina apa pana cand aluatul primeste consitenta si se desprinde de pe vas fara sa fie lipicios.
Aluatul se intind in forma de tarta . Se inteapa cu furculita si se pune in frigider ( 15-20 minute)
Umplutura:
Se toaca marunt sunca si kaizerul. Se toaca ceapa.
Intr-o tigaie se pune uleiul si ceapa. Se caleste pana devine aurie. Se adauga carnea si se mai prajeste cateva minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Ouale se bat cu sare, si piper. Se adauga frisca lichida.
Se scoate tava cu aluatul din frigider. Se distribuie uniform compozitia de carne si ceapa.
Se toarna amestecul de oua si frisca si se presara branza rasa.
Se coace 25-30 min in cuptorul cu gaz treapta 1…sau pana devine aurie.