Categorii

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Intr-un muzeu, un vizitator se aseza pe un fotoliu pentru a se odihni. Paznicul ii face observatii:
- Va rog, acela e fotoliul lui Napoleon, ridicati-va!
- Nu va enervati! O sa ma ridic imediat ce vine.

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Stupul sau cuibul (fagurii) construit de albine este plamadit din ceara. In schimb, la viespi, fagurii sunt facuti din lemn maruntit, un fel de hartie mai groasa. Viespea aduna lemnul de pe placi sau copaci carora li s-a rupt scoarta dintr-un motiv sau altul. Aceasta scoarta o maruntesc cu falcile lor si o umezesc in timp ce merg inspre cuib. In fagurele viespilor nu vei gasi miere, pentru ca viespea nu face miere.

› vrei mai mult


sanitorii1234 a intrebat pe 16.02.2014 in categoria Cultura generala:

Imi spuneti va rog cam ce reprezibnta cosarul,potcoava si toate formele de martisor?

Explicatii

Raspunsuri:


alexandru333 a raspuns pe 21.04.2014:

Norocc

DeerGirl28 a raspuns pe 20.02.2014:

-Martisorul trifoiului cu patru foi.Simbol recunoscut al norocului, trifoiul cu patru foi inglobeaza o semnificatie aparte pentru fiecare frunza : faima , dragoste, bogatie, sanatate.Potrivit superstitiilor, daca porti asupra ta un trifoi cu patru foi, cel pe care il iubesti va veni la tine sau vei fi aparat aparat de spiritele rele ; daca il visezi , vei fi fericit toata viata.

DeerGirl28 a raspuns pe 20.02.2014:

Martisorul potcoavei.Se spune ca , pentru a avea intru totul parte de sansa in viata , atunci cand gasesti o potcoava trebuie sa o arunci in spate, peste umar sau sa o asezi pe un perete al casei tale.
Potcoava este un simbol stravechi utilizat in apararea contra ochiului rau sau deochiului.In occident, exista credinta ca , pentru ca a-si indeplini eficient functia norocoasa , potcoava trebuia sa fie asezata cu deschiderea in sus (asemeni unui vas in care este continut “elixirul” norocului).

- Martisorul stelei. Potrivit legendei , steaua este un simbol geometric considerat de catre Pitagora a reprezenta perfectiunea.In Evul Mediu era populara Steaua Vrajitorului , un simbol al misterelor universului.
Denumirea de “stea norocoasa” provine din antichitate, cand se considera ca norocul oamenilor este scris in stele.

DeerGirl28 a raspuns pe 20.02.2014:

Martisorul gargaritei / buburuzei . Gargarita este un simbol norocos , dar si un insemn al maternitatii , fertilitatii si mamei pamant.

DeerGirl28 a raspuns pe 20.02.2014:

Martisorul cosarului.Cosarul , considerat un personaj norocos in Romania ( “Ti-a iest cosaru-n drum / o sa ai noroc de-acum…”) inglobeaza o simbolistica asemanatoare si in restul Europei.
In Germania, o figurina reprezentand un cosar era un simbol al norocului si un cadou popular cu ocazia anului nou.
In Marea Britanie , mireasa era considerata norocoasa daca avea ocazia sa vada un cosar in ziua nuntii ei.Ea avea o bafta si mai mare in casatorie, daca dadea mana cu el sau era sarutata de catre norocosul curatitor de hornuri.
In Croatia, daca vrei sa fii insotit de noroc , ti se recomanda sa iti freci cu degetul un nasture de la haina atunci cand intalnesti pe drum un cosar.

DeerGirl28 a raspuns pe 20.02.2014:

- Martisorul cheii. Cheia este un simbol norocos semnificand posibilitatea de a-ti gasi calea catre succes sau implinirea idealurilor.
Un insemn cuprinzand trei chei se spune ca are darul de a deschide usile catre bogatie, sanatate si avere.
Un insemn constand din doua chei incrusisate, una de aur si cealalta de argint , este o emblema papala a autoritatii , semnificand “cheile catre imparatia cerurilor”.

corinutza2002 a raspuns pe 18.02.2014:

noroc

Libelula84 a raspuns pe 17.02.2014:

Noroc