Categorii

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

-popescu zi-mi de cate feluri sunt verbele ?
-de 2 feluri variabile sau invariabile
-da-mi un exemplu de verb variabil
-PLOUA doamna profesoara poate ploua tare, poate ploua incet e variabil.

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Castelul Peles a fost primul castel din Europa care a fost in intregime luminat cu curent electric.

› vrei mai mult


alina34 a intrebat pe 18.06.2012 in categoria Cultura generala:

din ce este facut"cristalul zwarofski"?

cei care raspund corect...dau un 10

Raspunsuri:


PishoiMik a raspuns pe 20.06.2012:

mara_maria_ - Stiu si eu sa iau de pe net..:))

Quelyn12 a raspuns pe 18.06.2012:

De cristal zwarofski nu am mai auzit ..poate Swarovski?

mara_maria_ a raspuns pe 18.06.2012:

Istoria cristalelor Swarovski
Fundatia Calea Victoriei va invita sa participati la un eveniment care va va dezvalui fascinanta istorie a cristalelor Swarovski, sambata 27 noiembrie la Carol Parc Hotel ora 17:00, in compania lectorului nostru Silvia Timofte.

Vom face cunostinta cu istoria familiei care a facut din acest material unul dintre cele mai dorite si mai folosite elemente decorative din industria modei si a designului de interior. Considerat a fi cristalul cel mai fin, cel mai pur si de cea mai buna calitate din toata lumea, cristalul swarovski are o istorie la fel de captivanta precum bijuteriile, accesoriile, rochiile sau obiectele decorative pe care le imbodobeste.

Cu o imaginatie, o intuitie si o capacitate de inovatie de neegalat, Daniel Swarovski, fondatorul companiei, cat si urmasii sai, au reusit sa devaluie lumii treptat toate fatetele acestui material extrem de versatil si deosebit.

Disponibil in sute de culori, finisaje, forme si marimi, cristalele Swarovski au devenit o adevarata sursa de inspiratie pentru creatorii de moda si pentru designerii de produs. De la rochii de seara si pandantive rafinate la pahare de sampanie in a caror pereti de sticla plutesc sute de cristale, de la mici figurine decorative la cizme de cauciuc pentru anotimpul ploios, cristalele Swarovski sunt pretutindeni in jurul nostru.

In filme cu James Bond, pe covorul rosu, pe hainele celebritatilor, pe pantofii unei mirese sau pe ultimul model de geanta dorita de tinerele la moda, aceste bucati scumpe de sticla pura fascineaza, fiind fie ravnite, fie detestate. Gravitand uneori la granita dintre eleganta, lux si kitsch, cristalele Swarovski pot face mai mult decat sa decoreze un obiect vestimentar sau un interior, ele pot comunica informatii importante despre cel care alege sa le cumpere care ii sunt gusturile, ce profesie si ce statut detine in societare sau ce avere are.

Va invitam sa descoperiti alaturi de noi fatetele ascunse ale istoriei imperiului Swarovski, sa adm

mara_maria_ a raspuns pe 18.06.2012:

Swarovski
Compania Swarovski a fost infiintata in anul 1895 de catre Daniel Swarovski I, cel care cu trei ani in urma inventase prima masina de taiat (slefuit) cristale, cu ajutorul careia se puteau obtine cristale de o pricizie mult mai mare decat inainte.

Dupa 61 de ani in care compania a revolutionat productia de cristale optice industriale, in 1956 se lanseaza prima colectie fashion, in parteneriat cu celebrul designer Cristian Dior. In 1975 Swarovski mai face o inovatie extraordinara, utilizand si inventand o nou tehnologie de lipire a cristalelor, tehnologie care este utilizata si in prezent de catre renumite case de moda precum Ungaro sau Givenchy.

In 1976 Swarovski produce primele figurine din cristal, produse cu care cucereste inima multor consumatori.

In 1987 se infiinteaza Swarovski Crystal Society (SCS) pentru iubitorii de cristale. Acest club in prezent numara 350 de mii de membri din peste 35 de tari ale lumii.

In 1989 se lanseaza linia de moda Daniel Swarovski, ca un tribut pentru fantasticul fondator al companiei.

In 1993 Swarovski introduce in premiera mashurile de cristal, material care se aseamana cu cele clasice (panza, voal, etc.), dar este format in intregime din cristale Swarovski.

In 1995 se inaugureaza Swarovski Kristallwelten in Wattens, Austria (unde este si sediul companiei Swarovski inca din 1895 de la infiintare). Kristallwelten este un muzeu inovativ dedicat cristalelor Swarovski, este o lume a cristalelor in care orice vizitator va ramane impresionat. De la deschidere si pana astazi Kristallwelten a fost vizitat de peste 8 milioane de oameni.

In 2002 prin lansarea colectiei Crystal Palace candelabrele Swarovski devin adevarate opere de arta. Designul acestora este realizat de celebrii designeri avantgardisti Zaha Hadid sau Tord Boontje, care au transformat candelabrele in culpturi de lumina.

In 2004 Swarovski introduce cristalele Xilion, recunoscute dupa forma lor de stea (forma clasica de diamant).

In 2005 cristalele Swarovs

alina34 a raspuns pe 18.06.2012:

pisicutadia...ai un 10!!!!!!!!!!

mara_maria_ a raspuns pe 18.06.2012:

Istoria cristalelor Swarovski
Swarovski este una din povestile austriece de succes prin excelenta. Totul a inceput in 1883 cu o vizita a lui Daniel Swarovski la Expozitia internationala de electrice de la Viena, unde se puteau admira masini inventate de Edison si contemporanii sai. Intuind uriasul potential, Swarovski realizeaza prima sa inventie, o masina de taiat si fatetat cristale cu o precizie uimitoare. Aceasta inventie, patentata in 1892, a deschis poarta unei fascinante lumi cristaline, dar si a unei afaceri ce incet, incet a prins proportii din ce in ce mai mari.
In 1895, Swarovski se muta din Bohemia in Wattens, o mica localitate in Alpii tirolezi, in apropierea orasului Innsbruck. Aici, impreuna cu cei 3 fii ai sai, deschide o fabrica de taiat cristale, experimentand apoi numeroase metode de a obtine cristale.
De la binocluri de o inalta claritate si telescoape ergonomice, la obiecte decorative si bijuterii extravagante, toate aceste obiecte sunt realizate din cristalele Swarovski. De asemenea, cristalele Swarovski au patruns si in lumea haute-couture, decorand genti, pantofi sau rochii, creatii ale unor designeri renumiti.
In prezent magazine Swarovski se gasesc in aproape toata lumea, comercializand bijuterii si mici bibelouri reprezentand diferite figurine si animale (acest segment a fost inceput din intamplare, in 1974, cand designerul Max Schreck, din piesele unui candelabru a construit un mic soricel). Si toate magazinele ce comercializeaza produsele cristaline poarta pe firma lor celebrul logo, lebada Swarovski.
In anul 1995 compania a celebrat cea de-a 100 aniversare deschizand un fascinant parc tematic, Swarovski Crystal Worlds ('Kristallwelten'), in Wattens, sediul central si localitatea in care totul a inceput. Pentru a afla mai multe despre acesta va invitam sa cititi articolul: Muzeul Swarovski - Lumi de cristal.

PisicutaDia a raspuns pe 18.06.2012:

Lectorul Silvia Timofte va va face cunostinta cu familia care a facut din acest material unul dintre cele mai dorite si mai folosite elemente decorative din industria modei si a designului de interior. Considerat a fi cristalul cel mai fin, cel mai pur si de cea mai buna calitate din toata lumea, cristalul swarovski are o istorie la fel de captivanta precum bijuteriile, accesoriile, rochiile sau obiectele decorative pe care le imbodobeste. Cu o imaginatie, o intuitie si o capacitate de inovatie de neegalat, Daniel Swarovski, fondatorul companiei, cat si urmasii sai, au reusit sa devaluie lumii treptat toate fatetele acestui material extrem de versatil si deosebit.

Disponibil in sute de culori, finisaje, forme si marimi, cristalele Swarovski au devenit o adevarata sursa de inspiratie pentru creatorii de moda si pentru designerii de produs. De la rochii de seara si pandantive rafinate la pahare de sampanie in a caror pereti de sticla plutesc sute de cristale, de la mici figurine decorative la cizme de cauciuc pentru anotimpul ploios, cristalele Swarovski sunt pretutindeni in jurul nostru. In filme cu James Bond, pe covorul rosu, pe hainele celebritatilor, pe pantofii unei mirese sau pe ultimul model de geanta dorita de tinerele la moda, aceste bucati scumpe de sticla pura fascineaza, fiind fie ravnite, fie detestate. Gravitand uneori la granita dintre eleganta, lux si kitsch, cristalele Swarovski pot face mai mult decat sa decoreze un obiect vestimentar sau un interior, ele pot comunica informatii importante despre cel care alege sa le cumpere - care ii sunt gusturile, ce profesie si ce statut detine in societare sau ce avere are.

Va invitam sa descoperiti alaturi de noi fatetele ascunse ale istoriei imperiului Swarovski, sa admiram impreuna un univers estetic adesea controversat, dar de cele mai multe ori admirat si sa analizam reteta succesului acestui material in lumea modei si a designului. Inainte de inceperea conferintei, participantii la eveniment vor putea

mara_maria_ a raspuns pe 18.06.2012:

Ii multumesc lui buny = mariana13si lui mami ca ele ma ajuta la tot !

PisicutaDia a raspuns pe 18.06.2012:

Swarovski este numele unei marci de lux pentru o gama de produse de cristale din sticla cu taitura de mare preizie, produse de catre companiile detinute de Swarovski AG a Feldmeilen, langa Zurich, Elvetia.
Grupul Swarovski produce taieturi de precizie a pietrelor naturale si artificiale pentru bijuterii, ceasuri, industria modei si a accesoriilor.



Cristalul Swarovski s-a nascut in anul 1892, cand Daniel Swarovski a inventat o masina automata de taiere. In 1895 a fost fondata Compania Swarovski odata cu deschiderea fabricii de taiere a cristalelor, in Wattens, unde el a putut sa profite de avantajele oferite de hidroelectricitatea locala, pentru procesele de macinare intensiva pe care le-a patentat. Pana la mijlocul secolului 20 Swarovski a lucrat la producerea de bijuterii si la promovarea cristalelor, folosind tratamente speciale pentru a produce efectul de culoare a pietrelor cristalelor pentru producerea bijuteriilor.
Cristalul Swarovski contine aproximativ 32% plumb pentru a maximiza refractia. Gama de cristale Swarovski include sculpturi in cristal si miniaturi, bijuterii, decoratiuni interioare si candelabre. De asemenea compania vinde margele si strasuri incurajand alti producatori, artisti si consumatori sa creeze propriile desene sau modele.


Pentru a crea un cristal care permite refractia luminii intr-un curcubeu Swarovski si-a "invelit" cristalele cu substante chimice metalice speciale. Aurora Borealis/"AB" este una din cele mai cunoscute "invelisuri" si da cristalului un aspect neted, de suprafata uleioasa si de curcubeu. Alte "invelisuri" sunt Cristal Transmission, Vulcano, Aurum si Dorado. Unele "invelisuri" pot fi aplicate numai pe o parte a unui obiect, altele sunt aplicate pe doua parti si astfel sunt produse AB 2X, Dorado 2X, etc..

Odata cu descoperirea si lansarea Xilion-ului (in 2004) a fost conceput un nou tip de taietura, pentru a optimiza stralucirea Trandafirilor (componente de cristal cu spatele plat) si Chatons

mara_maria_ a raspuns pe 18.06.2012:

Swarovski,o scurta istorie
Cristalele Swarovski sunt considerate de aproape toți bijutierii drept fiind de cea mai bună calitate și sunt apreciate de aproape întreaga lume pentru puritatea și strălucirea lor. Aceste cristale sunt de regulă fațetate și tăiate cu o precizie uimitoare pentru a crea prisme minuscule,iar acestea conferă cristalului strălucirea sa. Dincolo de popularitatea cristalelor Swarovski,acestea duc în spate o istorie ce a trecut de 100 ani și care este mai puțin cunoscută publicului larg. Din acest motiv,Shopron Blog vă prezintă o scurtă istorie a cristalelor Swarovski.

Totul a început datorită lui Daniel Swarovski. Acesta s-a născut în 1862 în Boemia (Cehia de astăzi) și a intrat din fragedă copilărie în contact cu lumea sticlei datorită faptului că tatăl său deținea o mică fabrică de sticlă. Daniel Swarovski a lucrat de mic în atelierul tatălui său,demonstrând o uriașă pasiune pentru tăierea fină a sticlei.

Urmându-și pasiunea,Daniel Swarovski a lucrat mai mulți ani pentru a inventa o mașină de tăiat cristale care a revoluționat această industrie. Cu această invenție,Swarovski a plecat în Austria,unde în 1895 a înființat atelierul de cristale Swarovski,cu ajutorul lui Franz Weis și Armand Kossmann. Fiii săi i-au călcat pe urme și au început încă de mici să se gândească la cum ar putea să îmbunătățească mașina inventată de tatăl său și au pus,în cele din urmă,la punct o invenție mult mai elaborată,iar aceasta a permis atelierului Swarovski să deschidă o primă veritabilă fabrică de cristale la Wattens,în Austria.

Pe măsură ce cristalele Swarovski au devenit tot mai apreciate,a crescut și producția lor,iar astăzi Swarovski este brandul de cristale cel mai popular. Pentru a ajunge aici,Swarovski și fiii săi au încercat să aducă mereu ceva nou. În 1956,Swarovski a prezentat Aurora Borealis,un nou tip de cristale acoperite cu un strat imperceptibil