Categorii

Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Esti intr-o perioada mai dificila, mai ales din punct de vedere sentimental. Daca esti implicat/a intr-o relatie invata sa fii mai receptiv/a fata de partener/a! Altfel, asteapta-te sa primesti multe reprosuri din partea lui/ei!

› vrei zodia ta

Bancul zilei

ce este o femeie insarcinata ptr canibali?
kinder cu surprize

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Porumbelul voiajor poate atinge in zbor o viteza de 110 km/ora.

› vrei mai mult


marale1999 a intrebat pe 12.12.2012 in categoria Cultura generala:

Ce este mA?

Ce reprezinta mA din propoztia "Curentul maxim admis sã treacã prin organismul uman fãrã a-l pune în pericol este de 10 mA ..."?

Raspunsuri:


Antonia5 a raspuns pe 15.12.2012:

unitate de masura?

costy4213 a raspuns pe 13.12.2012:

Miliamper

ScreamForMyIceCream a raspuns pe 12.12.2012:

cuteste s-ti dai seama :

Curentul electric poate produce accidente uşoare sau foarte grave, atunci când utilizarea instalaţiilor electrice se face necorespunzător sau dacă acestea sunt defecte.
Trecerea unui curent prin organismul uman poartă numele de electrocutare şi aceasta se poate produce la o tensiune mai mare de 24 V.
Curentul maxim admis să treacă prin organismul uman fără a-l pune în pericol este de 10 mA în curent alternativ (c.a) şi 50 mA în curent continuu (c.a).
Pericolul de electrocutare este mai mare pentru persoanele obosite, bolnave sau care au consumat băuturi alcoolice (rezistenţa lor electrică este mai mică) sau pentru persoanele aflate în medii umede.

BIackness a raspuns pe 12.12.2012:

mega ampere..sau ceva de genu' :-?