Categorii

Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Bula merge cu bunica prin parc .Bula vede un leu pe jos. -Bunico, pot sa iau banii de pe jos? -nu, Bula. Ce-i pe jos pe jos ramane! Bula vede 10 lei pe jos. -Bunico, pot sa iau banii de pe jos? -Nu, Bula. Ce-i pe jos pe jos ramane! Bunica cade intr-o canalizare: Bula, Ajutor!!! -nu, bunico. Ce-i pe jos pe jos ramane

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Singura tara din Europa cu o limba unitara - fara dialecte sau minoritati nationale este Islanda.

› vrei mai mult


AngellaSarahh200 a intrebat pe 02.07.2013 in categoria Cultura generala:

Care e legenda miresei de la Radovan?

?

Raspunsuri:


JessyJess a raspuns pe 22.08.2013:

NU STIU...

Liriah a raspuns pe 02.07.2013:

Da' de ce te intereseaza?

Liriah a raspuns pe 02.07.2013:

Abia azi dimineata am vazut o statie de autobuz care se numeste asa.

bombonika_mentolatha a raspuns pe 02.07.2013:

Traduc:Localnicii din comuna doljeană Radovan isi fac cruce in momentul in care sunt intrebati de fantoma din padure. in urmÄa cu mai bine de 60 de ani, o tanara gonita din Moldova de saracie s-a spanzurat. De atunci, ''Mireasa din Radovan'' imediat după laăsarea intunericului le apare oamenilor in fataƒ.Unii oameni se juraƒ că fantoma le-a trecut prin fata ochilor. Mireasa le apare in fata soferilor sŸi ii terorizeazaƒ pe cei care se plimba prin paƒdure ''Nu si-a gaƒsit linistea. S-a spanzurat aici in pădurea Radovan. Noi nu venim niciodatiƒ singuri aici. Ne este friciƒ. Mireasa a fost văzuta de multe perosane. Multi soferi au faƒcut accident imediat dupaƒ ce au vaƒzut fantoma. Eu nu am vaƒzut-o niciodataƒ, dar un vecin s-a intalnit de cateva ori cu ea. Cand a vaƒzut-o a luat-o imediat la fugaƒ. De atunci nu a mai mers niciodată in zona respectivaƒ. '',a spus Ion Ticaƒ. Oamenii din Radovan povestesc că tanara Ileana a plecat din Moldova in cautarea unui trai mai bun. S-a angajat la un barbat bogat din Radovan, care a inceput imediat saƒ ii facă ochi dulci. Fata nu a cedat avansurile, insaƒ a fost batjocorita sŸi a rămas insărcinată ''Nu a putut trece peste acest lucru sŸi peste faptul că trebuia să aducă pe lume un copil nedorit. A mers in pădurea Radovan sŸi s-a spanzurat de o creangă. Mai tarziu s-a dovedit cÄaƒ fata nu era gravidă .Toată lume spune că era foarte frumoasă, iar baietii erau tot timpul in preajma ei'', a mai povestit un localnic. soferii care trec prin pădurea Radovan sunt sfatuiti să nu incetinească sau să se uite in altă parte decat inainte.

Nasty10 a raspuns pe 02.07.2013:

Ce sa fac daca aici nu merg diacriticile ? Cititi cum puteti. -.-"

ChronoTempoLifeIsHero a raspuns pe 02.07.2013:

Nu se intelege nimic...

Nasty10 a raspuns pe 02.07.2013:

Localnicii din comuna doljeană Radovan îşi fac cruce în momentul în care sunt întrebaţi de fantoma din pădure. În urmă cu mai bine de 60 de ani, o tânără gonită din Moldova de sărăcie s-a spânzurat. De atunci, ''Mireasa din Radovan'' imediat după lăsarea întunericului le apare oamenilor în faţă.Unii oameni se jură că fantoma le-a trecut prin faţa ochilor. Mireasa le apare în faţă şoferilor şi îi terorizează pe cei care se plimbă prin pădure ''Nu şi-a găsit liniştea. S-a spînzurat aici în pădurea Radovan. Noi nu venim niciodată singuri aici. Ne este frică. Mireasa a fost văzută de multe perosane. Mulţi şoferi au făcut accident imediat după ce au văzut fantoma. Eu nu am văzut-o niciodată, dar un vecin s-a întâlnit de câteva ori cu ea. Când a văzut-o a luat-o imediat la fugă. De atunci nu a mai mers niciodată în zona respectivă. '',a spus Ion Tică. Oamenii din Radovan povestesc că tânăra Ileana a plecat din Moldova în căutarea unui trai mai bun. S-a angajat la un bărbat bogat din Radovan, care a început imediat să îi facă ochi dulci. Fata nu a cedat avansurile, însă a fost batjocorită şi a rămas însărcinată ''Nu a putut trece peste acest lucru şi peste faptul că trebuia să aducă pe lume un copil nedorit. A mers în pădurea Radovan şi s-a spânzurat de o creangă. Mai târziu s-a dovedit că fata nu era gravidă .Toată lume spune că era foarte frumoasă, iar băieţii erau tot timpul în preajma ei'', a mai povestit un localnic. Şoferii care trec prin pădurea Radovan sunt sfătuiţi să nu încetinească sau să se uite în altă parte decât înainte.