Categorii

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Uniunea Europeana a dat un comunicat in care se spunea ca urmeaza sa amendeze Romania pentru cruzimea cu care taie porcii de Craciun.
Pentru a evita aceasta situatie, geneticienii romani au inventat porcul EMO, care se taie singur.

› vrei mai mult

Stiati ca ...

New York a fost prima capitala a SUA. Orasul a servit drept capitala a Statelor Unite timp de cinci ani intre 1785 si 1790.

› vrei mai mult


ShootingStar a intrebat pe 22.07.2014 in categoria Animale:

Care este diferenta dintre crocodili si aligatori?

Vreau sa aflu raspunsul.

Raspunsuri:


bella263 a raspuns pe 04.02.2015:

sunt aproximativ la fel doar ca atunci cand crocodilii inchid gura le raman la vedere 2 dinti(cei mai mari), iar cand aligatorii inchid gura nu le ramane afara nici un dinte...

dariaioana2003 a raspuns pe 04.08.2014:

Aligatorii sunt mai mari si mai negri (verde inchis) ,crocodilii sunt mai mici si mai verzi deschis.

Gabriela-ela a raspuns pe 30.07.2014:

aligatorii sunt mai mari si arata puutin diferit

NUDATICOPYPASTE a raspuns pe 23.07.2014:

crocodilii au boturi mai lungi si mai subtiri,aligatorii au boturi mau largi

hercules123 a raspuns pe 22.07.2014:

nici care ei sint tot una

mara_maria_ a raspuns pe 22.07.2014:

Aligatorii si crocodilii
Aligatorii si crocodilii sunt reptile mari si solzoase, cu falci puternice. Traiesc pe malurile raurilor si mlastinilor, hranindu-se cu mamifere, broaste si pasari. Ei se numara printre reprezentantii cei mai vechi ai faunei actuale; au existat inca inaintea dinozaurilor. De la aparitia lor nu au suferit schimbari majore.

Aceste reptile sunt unele dintre cele mai mari ce traiesc pe planeta. Cel mai mare crocodil poate sa atinga sapte metri si poate sa cantareasca peste 1120 kg, aligatorii sunt de obicei mai mici. Impreuna cu caimanii si gavialii, aligatorii si crocodilii apartin crocodilienilor. Aligatorii difera de crocodili, avand un bot turtit si mai lat, iar dintii sunt ascunsi atunci cand are falcile inchise. Ca si crocodilii, aligatorii inoata mentinandu-si ochii si varful botului deasupra apei, asteptand sa se arunce asupra prazii. Desi se stie ca crocodilii ataca oameni, aligatorii rareori fac acest lucru, cu toate ca falcile lor sunt destul de puternice pentru a zdrobi oasele unui porc.




Aligatorii mananca o varietate de animale. Cei tineri se hranesc cu insecte, raci, broaste si pesti, in timp ce in meniul unui adult intra pasari, broaste testoase si mamifere mici, inclusiv caini rataciti. In timpul iernii crocodilii stau in apa pentru a le fi cald, afundandu-se in noroi sau in gropile pe care le fac cu corpul lor. Pe timp de seceta, aceste gropi sunt, deseori, singurele locuri unde se poate gasi apa si ele sunt folosite ca refugii de catre aligatori si alte animale acvatice, pana cand vine ploaia. Exista peste 12 specii de crocodili si doar doua specii de aligatori: aligatorul american din SUA, din America de Sud-Est si cel chinezesc din raul Chang (Zangtze).

Toti crocodilienii sunt vanati pentru piele si carne. Si habitatele lor sunt amenintate. Aligatorul american a devenit atat de rar, incat a fost protejat prin lege intre 1969 si 1987. Aligatorii depun intre 30 si 80 de oua, intr-un cuib ascuns. Dupa o incubatie de 60 de

mara_maria_ a raspuns pe 22.07.2014:

Speciile de crocodili trăiesc în America de Nord, Centrală şi de Sud, Africa, Asia şi Australia. Crocodilii au o forţă mai mare a muşcăturii decât aligatorii, fiind de fapt animalele cu cea mai puternică muşcătură din prezent. Evident, este vorba de exemplarele mari de crocodili de Nil şi de apă sărată.
Pe de altă parte, aligatorii au boturile proporţional mai scurte, mai late şi mai rotunjite în formă de „U” decât crocodilii. General vorbind, aligatorii au un colorit în nuanţe mai închise decât al tuturor speciilor de crocodili şi sunt mai blânzi decât rudele lor mai mari.

DeeDeeDeea-123 a raspuns pe 22.07.2014:

De ce mai exista Google?

crinavls a raspuns pe 22.07.2014:

si eu m-am intrebat asta.nu pra stiu....e un mister.ce conteaza?sunt soparle