Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un preot catolic, unul protestant si un rabin, dupa o obositoare conferinta asupra religiilor, s-au hotarit sa petreaca seara pe marginea unui lac. Zis si facut. Merg ei la locul cu pricina, discuta vrute si nevrute, dupa care hotarasc sa faca o baie in lac. Se dezbraca ei, lasa hainele pe margine, si - goi pusca - se arunca in lac. Dupa ce ies, nici nu apuca sa se imbrace si trei femei trec prin zona, venind spre ei. Din reflex, preotul catolic si cel protestant isi acopera zonele intime, insa rabinul isi acopera fata. Contrariat, preotul catolic intreaba:
- Bine, mai rabine, de ce nu faci si tu ca noi, sa iti acoperi cu miinile partile intime?
La care rabinul raspunde:
- Nu stiu cum este in comunitatea voastra, insa in a mea eu sunt recunoscut dupa fata.

› vrei mai mult

Stiati ca ...

Prima editie a Turului Frantei incepe la 1 iulie 1903. Castigatorul acesteia, Maurice Garin parcurge in 18 zile, 2500 de kilometri, cu o viteza medie de peste 25 de km/h.

› vrei mai mult

geogeovani a intrebat pe 21.07.2020 in categoria Altele:

Coronavirus: De ce unele persoane nu prezinta simptome chiar daca sunt infectate?

Ce anume face ca acest virus sa nu le afecteze sanatatea oamenilor si sa fie doar purtatori de virus?

Raspunsuri:


sforaitul a raspuns pe 15.09.2020:

O contaminare mica la debutul bolii duce la o forma usoara a bolii. O contaminare masiva duce de cele mai multe ori la o forma severa a bolii. E adevarat, depinde si de imunitatea organismului, dar cantitatea de virus este un factor important in forma si evolutia bolii" - medicul Virgil Musta.

Flashboy a raspuns pe 17.08.2020:

Unii cercetatori spun ca sunt implicate si alte celule ale sistemului imunitar, asa-numitele celule T, mobilizate in momentul in care intalnesc molecule ce au "inghitit" virusuri (antigene). Aceste celule T pot fi programate sa lupte pe viitor cu acelasi virus sau cu virusuri similare. Iar studiile sugereaza ca celulele T se activeaza la multi pacienti care lupta cu COVID-19. De asemenea, oamenii care nu se infecteaza s-ar putea sa aiba deja celule protectoare T pentru ca au fost expusi anterior la coronavirusuri similare.

Un studiu recent de la Institutul Karolinska din Suedia, care inca este in procedura de validare, arata ca multi dintre cei care au avut forme usoare sau asimptomatice de COVID-19 au imunitate mediata de celule T, chiar daca nu au putut fi depistati anticorpi. Autorii cred ca aceasta poate preveni sau limita reinfectia, estimand ca o treime dintre oamenii fara simptome de COVID-19 au acest gen de imunitate. Insa nu este clar cum functioneaza si cat de mult ar putea dura efectul.

Sursa: digi24.ro

Flashboy a raspuns pe 31.07.2020:

Ca si la gripa, poate tine de sistemul imunitar, adica daca te prinde cu sistemul imunitar mai slabit isi face de cap. Sistemul imunitar nu baga in seama virusul si se multiplica, cand ajunge sa il bage in seama e prea tarziu si mai rau face.

sforaitul a raspuns pe 21.07.2020:

Probabil tine de ADN, grupa sanguina sau o trasatura speciala a organsmului. Aici poate fi veriga lipsa pe care medicii trebuie sa o descopere, daca se afla de ce o parte din oameni sunt asimptomatici, posibil sa se gaseasca si un remediu.

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate