Esti sufletul petrecerii?

Esti sufletul petrecerii?

Esti sufletul petrecerii?

Cultura generala

Serpii nu isi mesteca hrana si nici nu rup bucati din ea, ci o inghit intreaga. Pot face asta deoarece au o adaptare speciala la nivelul maxilarelor - cele doua jumatati ale falcii inferioare sunt unite printr-un ligament extrem de elastic, ceea ce le permite sa caste o gura enorma si sa inghita prazi cu diametrul mult mai mare decat diametrul lor.

› vrei mai mult

Jurnalul lui Aurel

De ce imi place sa merg la cursurile de pictura E greu de crezut ca exista copil caruia sa nu ii placa desenul sau pictura. Este o activitate atat de relaxanta, incat ai putea sa o faci toata...

› citeste mai mult

Bancul zilei

Trei batrani microbisti inraiti, un belgian, un portughez si un roman, se duc sa se roage pentru echipele lor nationale de fotbal la un "altar al minunilor". Merge mai intai portughezul si, dupa ce se roaga in genunchi cu multa ardoare pentru echipa sa, il intreaba pe Dumnezeu:
- Doamne, spune-mi, cand o sa fie campioana mondiala echipa Portugaliei? Minune, Dumnezeu ii raspunde:
- Fiule, in urmatorii 10 ani, Portugalia va fi campioana mondiala!
- Multumesc, Doamne, dar eu voi fi mort atunci, zice microbistul cu regret.
Belgianul face si el acelasi lucru: se roaga pentru echipa lui si, la final, pune aceeasi intrebare.
- In urmatorii 20 de ani, raspunde Dumnezeu, Belgia va fi campioana.
- Oho, dar eu voi fi mort atunci, raspunde cu regret belgianul. Romanul se roaga si el cu si mai mare ardoare, cu si mai multa smerenie pentru echipa sa nationala, iar in final pune intrebarea cheie. Dupa un moment de gandire, Dumnezeu ii raspunde:
- Oho, Eu voi fi mort de mult, fiule!

› vrei mai mult