Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Azi ti-ai dori sa faci primul pas intr-o relatie de prietenie. Iti doresti mai mult, dar inca nu esti sigur/a pe tine.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

La o benzinarie lucra un ungur, FERI. Facea numai boacane, chiar dadea benzina gratis prietenilor. Intr-o zi insa, a facut-o lata. Cand a venit patronul, a gasit benzinaria in flacari. FERI fusese autorul. Patronul innebunit, merge si il intreaba: ce draq, mai FERI, ce ai facut aici? El raspunde: Am facut ce scrie aici... A SE` FERI, DE FOC! ( Asa FERI, da foc! )

› vrei mai mult

Cultura generala

Sobolanii se inmultesc atat de repede incat in 18 luni, un cuplu de sobolani poate avea mai mult de un milion de descendenti.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Jane se cam sperie de ciudata aparitie, dar era si foarte curioasa. Tarzan era si mai curios. Isi apropie fata de fata lui Jane si o adulmeca.

- Ei, nu te obraznici! Striga Jane si se pregati sa-l impinga la o parte.
Tarzan o prinse de mana si in acel moment observa ca mainile lor semanau.
Tarzan arata cu degetul spre el si spuse:
- Tarzan!
- Stii sa vorbesti! zise Jane uimita.
- Tarzan! repeta el.
- Oh, da, inteleg, zise Jane cam descumpanita.
- Tarzan, mai zise baiatul, aratand spre el si apoi spre Jane.
- Oh, da! zise fata. Pe mine ma cheama Jane! Doua lumi diferite.

Tarzan o duse inapoi de Jane la tabara ei si apoi se reintoarse la familia lui. Kerchak era foarte ingrijorat si le spusese tuturor sa stea cat mai la o parte din calea oamenilor. Tarzan nu putea intelege de ce Kerchak ii
considera pe oameni periculosi:

- Kerchak, oamenii nu vor sa ne faca nici un rau, iti garantez eu!

Kala isi priveste fiul cu dragoste, dar si cu tristete. Intelegea confuzia lui. Se temea ca Tarzan s-ar alatura oamenilor, daca ar sti adevarul despre originea lui.

 


Intre timp, Jane se straduia sa-i descrie tatalui ei ciudatul om-maimuta. Clayton era si el de fata si asculta cu mare interes. Le desena chiar si o schita a straniei creaturi. In timp ce Clayton o acuza ca fabuleaza, din copac cobori Tarzan, dovada vie a celor spuse de Jane. Jane aduse repede un aparat cu care proiecta imagini despre civilizatia umana, in fata ochilor uimiti ai lui Tarzan.

Interesul lui pentru lumea oamenilor era mare, asa ca in curand Jane si Tarzan devenira prieteni nedespartiti.

Tarzan si Jane


Cei doi invatau impreuna, unul despre lumea celuilalt. Dorinta cea mai mare a lui Jane era sa-i cunoasca familia, dar Tarzan o refuza mereu, spunand un singur cuvant:
- Kerchak!
Foarte curand, sosi corabia care trebuia sa-i duca pe profesor si pe fiica acestuia inapoi, in Anglia. Oferindu-i flori la plecare, Tarzan o indemna pe Jane sa mai stea.

- Dar… Dar eu… nu pot… zise ea cu lacrimi in ochi.
Planul marsav al lui Clayton
Profitand de ocazie, Clayton ii spusese lui Tarzan:
- Poate ca daca Jane ar fi petrecut ceva timp cu familia ta de gorile…
Oare Jane ar sta in jungla daca ar vedea gorilele?" se intreba Tarzan.
Ar fi facut orice ca Jane sa ramana cu el!

Tarzan le ceru ajutorul lui Terk si Tantor ca sa il indeparteze pe Clayton de terenurile locuite de gorile. Terk accepta cu greu si curand alerga prin jungla in haine omenesti.
- Imi vine sa-l omor pe Tarzan! ii marturisi ea lui Tantor.
Dar planul functiona perfect. Kerchak se lua dupa acel presupus om! Drumul era liber, asa ca Tarzan ii duse pe profesorul Porter si pe fiica acestuia unde locuiau gorilele. Clayton ii urma indeaproape. Atat Jane cat si tatal ei erau incantati de lumea pe care o descopereau. Clayton era si el incantat, dar din motive diferite de ale celor doi. El era preocupat sa faca harta acelor locuri! Linistea se spulbera cand navalira in acele locuri Terk, Tantor si Kerchak, care era furios ca isi vede familia in compania oamenilor.