Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


E o perioada linistita apentru tine, tinand cont ca ai trecut prin multe situatii neplacute. Bucura-te, o meriti!

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Bula in razboi se ascunde intr-o fantana si vine un ofiter german cu o grenada :
-Ba e cineva acolo !!!! striga germanul
-Ba e cineva acolo !!!! face Bula ca ecoul
-Mai bine ma duc in padure !!! germanul
-Mai bine ma duc in padure !!! Bula ecoul
-Mai bine arunc grenada in fantana !!! germanul
-Mai bine te duci in padure !!!

› vrei mai mult

Cultura generala

Activitatea sportiva duce la o oxigenare mai buna a organismului si implicit permite o mai buna memorare.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 


Deoarece lui Terk nu-i placea ca Tarzan sa se tina scai dupa ei, se gandi cum sa scape de el. Asa ca il provoca, spunandu-i ca nu are curaj sa aduca un fir de pui de elefant, gandindu-se ca Tarzan o sa renunte si o sa se duca inapoi la Kala. Dar Terk se insela. Tarzan sari sprinten de pe faleza in apa si incepu sa inoate catre un grup de elefanti.Tantor, un elefantel sperios nevoie mare, striga catre ceilalti din turma:

- Ah, feriti-va! Vine cineva inot! O fi vreun peste piranha!
- Scumpul meu, ii spuse mama lui, nu sunt astfel de pesti in Africa!
Terk se repezi speriata spre Tarzan, fiindca il vazuse cum apucase un elefant de coada, ca sa ii smulga un fir de par.
- E in spatele tau, fugi! Striga ea ingrozita.
Tantor se scutura si Tarzan fu aruncat in aer. Ateriza in apa cu un mare pleoscait care sperie elefantii. Acestia o luara la goana, calcand totul sub copite, spre teritoriile locuite de gorile.
Cea mai buna gorila din lume
Terk il ajuta pe Tarzan sa iasa din apa.
- Iesi repede din apa! ii striga Terk.
Tantor, care se afla si el pe acolo, se baga imediat in vorba, avertizand-o pe Terk:
- Nu stii ca un peste piranha te poate goli de carne in cateva secunde?
- Nu e pirahna, zise Terk. Se opri fiindca il vazu pe Tarzan cu firul de par in mana. Ai reusit sa iei un fir?!?
Mirate de tropotul si agitatia elefantilor, gorilele coborara la malul apei sa vada ce se intamplase cu acestia.
Terk era foarte mandra de prietenul ei, dar Kerchak clocotea de furie.
- Tarzan n-o sa fie niciodata unul de-al nostru! izbucni el.

Mahnit de spusele lui Kerchak, Tarzan fugi in jungla, de unul singur. Se uita cu tristete in oglinda unui lac, mirandu-se ca era atat de diferit de prietenele lui, gorilele.
Aparu si Kala care incerca sa-i arate ca sunt asemanatori. Dar simpla alaturare a mainilor lor nu facu decat sa arate ce mare era diferenta.
- Stii ce? inchide ochii, spuse ea.
Kala ii lua mana, i-o puse in dreptul inimii si ii lipi urechea de pieptul ei.
- Vezi? Bat la fel! zise ea. Numai Kerchak nu vede lucrul acesta!
Incurajat, Tarzan ii promise Kalei:
- O sa devin cea mai buna gorila din lume!
Si peste cativa ani, Tarzan reusi lucrul acesta! Imitand toate animalele, Tarzan reusi sa-si insuseasca diverse moduri de viata, ajungand sa se descurce perfect in jungla.

Intr-o zi, vechiul dusman al familiei de gorile, Sabor, le ataca pe neasteptate. Gorilele se retrasesera ingrozite in copaci, iar Kerchak ramase singur in fata leopardului si se lupta din rasputeri sa-si apere familia.Sabor reusi in cele din urma sa il raneasca pe Kerchak, care parea sa nu mai aiba nici o scapare.Deodata, Tarzan sari din copac. Sabor se repezi la el si amandoi cazura intr-o groapa adanca. Familia de gorile asculta ingrozita urletele si mugetele care razbateau din groapa.Brusc, se lasa o tacere de moarte.Cateva momente mai tarziu, Tarzan facu ceva care le uimi pe toate: depuse corpul lipsit de viata al leopardului la picioarele lui Kerchak, ca semn de mare respect pentru conducatorul familiei lor. Un sunet ascutit alerta gorilele, iar Kerchak le duse mai adanc in jungla pentru a le proteja.Dar sunetul il facuse curios pe Tarzan. Se lua dupa el si gasi in iarba ceva ce nu mai vazuse niciodata: un cartus! Sunetul auzit mai devreme fusese o impuscatura!


Tarzan
Tarzan auzi alte sunete necunoscute lui. Erau glasuri de oameni! Printre frunze, vazu trei creaturi stranii care purtau haine, in loc de blana. Profesorul Porter si fiica lui, Jane, venisera in Africa sa studieze modul de viata al gorilelor. Era si vanatorul Clayton cu ei, dar el avea alte planuri.- Tata, striga Jane, urme de gorile! Asa cum ai spus, traiesc in grupuri mari, numite familii.Tarzan observa ca Jane ramasese putin in urma grupului. Fata vazuse un pui de babuin si se apucase sa-l deseneze in caietul ei de schite.Zburdalnicul pui inhata iute desenul facut de Jane.- Ah, ce hot esti! Furi opere de arta! Il certa Jane si lua caietul inapoi. Familiei micului babuin nu-i placu felul in care Jane se purtase cu copilul lor si se luara cu totii dupa ea. Noroc ca aparu Tarzan care o salva pe Jane si o duse intr-un loc ferit.