Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Un elev exceptional se transfera la o scoala noua.In prima zi intra in cantina intr-una din pauze pentru a servi pranzul.Toate locurile fiind ocupate cu exceptia unuia langa care se afla cel mai exigent profesor din clasa.Acesta neavand ce face se aseaza acolo:
Prof:-Tu stii ca niciodata un porumbel nu se aseaza langa un porc!?
elevul:-Poi atunci miam luat zborul!
A doua zi elevul este ascultat de acelasi profesor:
prof:-Tu ce-ai alege intre un sac de bani si unul de minte(gandire)?
elevul:-Poi unul cu bani.
prof:_Poi eu as alege sacul cu minte!
elevul:-Fecare cu ce n-are!
A treaia zi elevul daduse o lucrare pe care profesoul scrie"BOULE"...Acesta nedumerit se duce la profesor si il intreaba "Domnule Profesor am inteles ca vati semnat dar nota unde mi-ati pus-o?

› vrei mai mult

Cultura generala

Pestele marlinul negru este cea mai rapida vietuitoare din apa. 130 km/ora este viteza pe care o poate prinde in apa.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Regina albinelor

de Fratii Grimm

Planse de colorat cu Regina albinelor

Asculta povestea cu imagini animate!

 

Descarca planse de colorat cu Regina Albinelor

Au fost odata doi feciori de imparat, care au pornit sa-si incerce norocul prin lume, si feciorii astia au ajuns sa duca o viata atat de ticaloasa si desarta, ca n-au mai avut indrazneala sa calce pragul casei parintesti.

Si cum trecuse vreme, nu gluma, si nu venise nici o veste de la ei, fratele lor mai mic, pe care-l poreclisera Prostila, pleca in cautarea lor. Dar cand dadu in sfarsit de fratii sai, acestia incepura sa-si bata joc de dansul:

 

-Auzi, prostanacul, sa creada c-o sa poata razbi prin lume, cand noi, mai isteti decat el, n-am prea facut isprava mare!

Totusi pornira la drum catestrei si, tot mergand ei asa, iata ca dadura peste un musuroi de furnici. Cei doi frati mai varstnici voira pe data sa-l surpe si sa-l rascoleasca, pentru a vedea cum micile fapturi o vor lua la goana inspaimantate de moarte. Dar Prostila ii opri, strigandu-le:

- Lasati ganganiile in pace! N-o sa ingadui sa le tulburati linistea!

Pornira ei mai departe si, dupa un cot de deal, dadura peste un lac, pe luciul caruia inotau o multime de rate. Cei doi frati mai mari se repezira sa prinda cateva, ca tare ar fi avut pofta sa le friga. Dar Prostila se impotrivi si de data asta: