Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Azi vei cunoaste pe cineva deosebit. Va trebui sa lasi timiditatea la o parte si sa te comporti la fel cum o faci cu cei mai buni prieteni.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lipitorile pot fi tratament pentru calvitie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O fetita isi intreaba tatal:
-Taticule, tie ti s-a indeplinit in copilarie vreo dirinta?
-Sigur ca da! Toata lumea ma tragea de par si imi doream sa fiu chel...

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

- Ma! Ia cucosul ist obraznic si-l da in fantana ceea. Vezeteul se da iarasi jos din trasursa, prinde cucosul si-l azvarle in fantana! Cucosul, vazand aceasta mare primejdie, ce sa faca? Incepe-a inghiti la apa; si-nghite, si-nghite, pana ce-nghite toata apa din fantana. Apoi zboara de-acolo afara si iarasi se ia in urma trasurei, zicand:

-Cucurigu! Boieri mari, Dati punguta cu doi bani !
Boierul, vazand aceasta, s-a mirat cumplit si a zis:

- Ma! da' al dracului cucos i-aista! Ei, las' ca ti-oiu da eu tie de cheltuiala, mai crestatule si pintenatule!

Si cum ajunge acasa, zice unei babe de la bucatarie sa ia cucosul, sa-l azvarle intr-un cuptor plin cu jaratic si sa puna o lespede la gura cuptorului. Baba, canoasa la inima, de cuvant; face cum i-a zis stapanu-sau. Cucosul, cum vede si asta mare nedreptate, incepe a varsa la apa; si toarna el toata apa cea din fantana pe jaratic, pana ce stinge focul de tot, si se racoreste cuptoriul; ba inca face si-o aparaie prin casa, de s-au indracit de ciuda harca de la bucatarie.

Descarca planse de colorat cu Punguta cu doi bani

Apoi da un branci lespezei de la gura cuptorului, iesi teafar si de-acolo, fuga la fereastra boierului si incepe a tranti cu ciocul in geamuri si a zice:

Cucurigu! Boieri mari, Dati punguta cu doi bani!

- Mai, ca mi-am gasit beleaua cu dihania asta de cucos, zise boieriul cuprins de mirare. Vezeteu! Ia-l de pe capul meu si-l zvarle in cireada boilor si-a vacilor; poate vreun buhaiu infuriat i-a veni de hac; l-a lua in coarne, si-om scapa de suparare.

Vezeteul iarasi ia cucosul si-l zvarle in cireada! Atunci, bucuria cucosului! Sa-l fi vazut cum inghitea la buhai, la boi, la vaci si la vitei; pan-a inghitit el toata cireada, s-a facut un pantece mare, mare cat un munte! Apoi iar vine la fereastra, intinde aripile in dreptul soarelui, de intuneca de tot casa boierului, si iarasi incepe!

Cucurigu ! Boieri mari, Dati punguta cu doi bani! 

Descarca planse de colorat cu Punguta cu doi bani

Boierul, cand mai vede si asta dandanaie, crapa de ciuda si nu stia ce sa mai faca, doar va scapa de cucos. Mai sta boierul cat sta pe ganduri, pana-i vine iarasi in cap una.

- Am sa-l dau in haznaua cu bani; poate va inghiti la galbeni, i-a sta vreunul in gat, s-a ineca si-oiu scapa de dansul. Si, cum zice, umfla cucosul de-o aripa si-l zvarle in haznaua cu bani; caci boieriul acela, de mult banarit ce avea, nu-i mai stia numarul.