Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Daca ai un animal de companie, azi trebuie sa fii mai atent/a cu el si sa-i dai mai multa atentie decat o faci in mod normal.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Iepurasul trece in zbor pe deasupra vulpii si o intreaba:
- Vulpe, vrei o palma?
Vulpea ii spune ca nu.
Iepurasul trece in zbor pe deasupra ursului si-i zice:
- Vrei o palma?
Ursu' zice ca da.
Iepurasul:
- Du-te in padure de unde am luat-o si eu!

› vrei mai mult

Cultura generala

Nu te arunca pe trecerea de pietoni! Priveste stanga-dreapta! Nu te baza pe franele masinilor din trafic si pe reflexele soferilor.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Motanul incaltat
Descarca planse de colorat cu Motanul incaltat
Un morar lasase o mostenire destul de modesta celor trei feciori ai sai: o moara, un asin si un motan. Imparteala se facu de indata. Celui mai mare i se cuvenea moara, celui de-al doilea, asinul, iar celui mai tanar nu-i ramase decat motanul. Mezinul nu se putea consola cu atat de putin.


- Fratii mei isi vor putea castiga cinstit bucatica de paine. Dar eu? Daca imi mananc motanul si imi fac o caciula din blana lui, raman muritor de foame. Motanul il auzi si-i sopti cu multa seriozitate si intelepciune:

- Nu te necaji, stapane. Da-mi un sac si porunceste sa mi se faca o pereche de cizme, sa pot porni printre balarii, si vei vedea ca n-ai fost nedreptatit cu partea de mostenire, asa precum ti de pare.
Descarca planse de colorat cu Motanul incaltat
Cand isi vazu dorinta indeplinita, motanul isi trase cu multa barbatie cizmele si, luandu-si sacul in spinare, se duse de-a dreptul intr-o crescatorie de iepuri.