Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Intr-un bar la marginea orasului trei soareci vorbesc intre ei. Primul bea o gura de Jack Daniels, tranteste paharul si incepe:
- Cand eu gasesc o cursa de soareci, ma asez pe spate, desfac siguranta cu piciorul si o prind intre dinti. Fac asa vreo 50 de exercitii abdominale - asa ca aperitiv - si apoi dispar cu branza.
Cel de al doilea bea o portie dubla de Bloody Mary, tranteste paharul si zice:
- Eee, da. Io, cand vad otrava de soareci, o adun toata si o car acasa.
Acasa o macin si in fiecare dimineata iau o portie cu cafea, asa sa am energizant pentru restul zilei.
Dau din cap si se intorc catre cel de-al treilea. Asta calm, suspina:
- Ma, io n-am timp aici de prostii, ma duc acasa sa bat pisica.

› vrei mai mult

Cultura generala

Ai-ai (Chiromis madagascarensis) - maimuta din familia Lemurienilor care traieste prin padurile Madagascarului, si ale padurilor de bambus din Africa. Numele ii vine de la strigatul ei ascutit si jalnic "ai-ai" care inspira localnicilor o spaima superstitios. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Motanul incaltat
- Ajutor! Ajutor! Marchizul de Carabas se ineaca! La strigatele acestea, regele scose capul pe fereastra calestii si, recunoscandu-l pe motanul care ii daduse de atatea ori vanat in dar, porunci garzii sa alerge degraba in ajutorul marchizului de Carabas. In timp ce-l scoteau pe bietul marchiz din rau, motanul se apropie de caleasca si spuse regelui:

- Banditii au furat vesmintele marchizului (afurisitul de motan le pitise sub un bolovan). Regele porunci servitorilor sai sa aduca in graba cele mai frumoase vesminte pentru marchizul de Carabas. Regele ii arata marchizului toata prietenia si, cum vesmintele cele frumoase, care tocmai ii fusesera daruite, ii veneau de minune, printesa il gasi pe placul ei si il indragi. Regele dori sa faca plimbarea impreuna cu marchizul de Carabas, care se urca in caleasca regala si continua drumul. Motanul intelese ca planurile sale aveau sorti de izbanda.

Motanul incaltat
Merse inainte, amenintand taranii intalniti pe camp: