Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


In aceasta zi o sa descoperi ca faci anumite lucruri gresite in grupul tau de prieteni. Daca situatia devine tensionata nu strica sa iti ceri scuze si sa fii mai atent/a pe viitor.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

era ion la coasa cu soacra si feneia. Deodata incepe sa ploua , sa fulgerere , si sa tune. Fulgera la 3 metri de soacra-sa. Ion zice: -No!Nu asa ma! Fulgera la 1 m de soacra-sa. I; -No nu asa ma! O FULGERA PE SOACRA-SA. ION, SATISFACUT: No, ASA MA!

› vrei mai mult

Cultura generala

Rio de Janeiro se traduce ca "Rau de ianuarie" si a fost numit asa din greseala. Un explorator a crezut ca golful este gura unui rau.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

 Frumoasa din padurea adormita
de While Perrault
Descarca planse de colorat cu Frumoasa din padurea adormita
A fost odata un rege si o regina care nu aveau copii. Si erau tare mahniti, cat nu se poate spune. In cele din urma, regina aduse pe lume o fata. Se facu un botez de pomina, la care micuta printesa avu drept nase sapte ursitoare din tara, fiecare dintre ele facandu-i cate un dar.

 
Dupa ceremonie, oaspetii se intoarsera la palatul regelui, unde se dadea un ospat in cinstea ursitoarelor.
Dinaintea fiecaruia era pus un tacam minunat, si anume o furculita si un cutit de aur, impodibite cu diamante si rubine. Dupa ce se asezara cu totii la masa, iata ca se pomenira in incapere cu o ursitoare batrana, care nu fusese poftita fiindca nu mai iesise dintr-un turn vreme de peste cincizeci de ani si o credeau moarta.
Ursitoarea cea rea