Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Azi e o zi a relaxarii. O relaxare alaturi de colegii de scoala sau de cei mai buni prieteni.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Nicolae Paulescu a fost omul de stiinta roman care a descoperit insulina si care initial a numit-o pancreina.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi un copil ii scrie lui Mos Craciun scrisoare:"Draga Mos Craciun, am fost cuminte tot anul si as vrea sa imi dai un trenulet electric si o ciocolata". Apoi pune scrisoarea la posta...
Cand ajunge la posta, postasitele nu stiu ce sa faca cu ea, cui sa o trimita. Se hotarasc sa pun bani si sa cumpere ele. Cumpara trenuletul electric si nu mai raman bani de ciocolata.
"Hai sa lasam ciocolata ca nu e importanta" zice o postasita.
Trimit pachetul la copil, peste doua saptamani copilul trimite inapoi scrisoare catre Mos Craciun: "Draga Mosule, m-am bucurat ca ai primit scrisoarea, trenuletul a fost grozav! Sunt convins ca mi-ai pus tu si ciocolata aia, dar proastele astea de postasite mi-eu mancat-o!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

_ R_ _ _ _ _ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

14 iunie 1574
Ioan Voda cel Viteaz este infrant la Roscani

La 14 iunie 1574 Ioan Voda cel Viteaz este infrant si apoi ucis de turci la Roscani. Ioan al III-lea, Ioan Armeanul, Ioan Voda cel Viteaz sau Ioan Voda cel Cumplit (1521-1574), cunoscut astfel din pricina politicii de crestere a autoritatii domnesti, a domnit din februarie 1572 pana in iunie 1574. Schimba capitala de la Suceva la Iasi, ia masuri in favoarea oamenilor de rand, bate monede de arama care cresc avutia tarii, reglementeaza contributiile fiscale. Banutii de arama reprezinta primele monede inscriptionate in limba romana. Inscriptia era "teara Moldovei". Aceste monede vor stimula comertul si vor contribui la o crestere economica semnificativa, care ii va permite domnitorului sa inzestreze armata la un nivel extrem de ridicat. Sursa: historia.ro

› vrei mai mult