Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Libelulele isi depun ouale in apa, iar cand se transforma in nimfe, acestea traiesc in mediul acvatic pana la doi ani. In timpul petrecut in aceasta stare, vaneaza insecte mici si larve, in special de tantar. In functie de temperatura apei si de cantitatea de hrana, unele specii pot sta in stadiu de nimfa chiar si cinci ani; vor naparli de 10 sau mai multe ori si pe masura ce cresc se pregatesc sa se indrepte spre suprafata apei si sa se transforme in libelule firave si gratioase.
› vrei mai multBancul zilei
Iepurasul se plimba prin luminis cu o pereche de role rosii, nou-noute. Cum se plimba el asa se intalneste cu ursul, care zacea manga intr-un sant. Ursul, vazand rolele cool ale iepurasului, il intreaba:
- Mai iepurasule, de unde ai avut atatia bani sa-ti cumperi o pereche de role asa misto ?
- Mai ursule, eu nu imi beau, ca tine toti banii, ci ii economisesc si astfel reusesc sa-mi cumpar tot ce imi doresc !
A doua zi, iepurasul apare in padure cu o bicicleta rosie nou-nouta. Ursul, beat manga intr-un sant il intreaba:
- Mai iepurasule, de unde ai avut atatia bani sa-ti cumperi o bicicleta asa misto ?
- Bai ursule, eu nu imi beau toti banii, zacand apoi in gramada aia de sticle de votca, rachiu, vin, etc. Eu ii economisesc si pot astfel sa-mi cumpar orice.
A treia zi, iepurasul apare la volanul unui Ferrari rosu, nou-nout. Il cauta el pe urs, dar ursul nicaieri. Dintr-o data, in fata lui apare un elicopter albastru, nou-nout, iar in el, nimeni altul decat ursul nostru, intr-un costum Giorgio Armani albastru si nou-nout:
- Buna iepurasule, am vandut sticlele goale.
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ E_ _ _ _ ND_ _ _ _
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
26 iulie 1476
Batalia de la Valea Alba (Razboieni)
La 26 iulie 1476 a avut loc Batalia de la Valea Alba (Razboieni) intre o mica armata moldoveneasca sub comanda lui Stefan cel Mare si armata invadatoare a Imperiului Otoman, condusa de insusi sultanul Mehmed al II-lea. Turcilor li se alaturase si o oaste a voievodului Tarii Romanesti, Basarab al III-lea cel Batran Laiota. Fiind inferioara numeric turcilor, armata moldoveneasca a pierdut batalia, dar a pricinuit otomanilor mari pierderi, impiedicandu-i sa exploateze victoria. Moldovenii au fost nevoiti sa se retraga in garnizoanele de la Cetatea Neamtului, Cetatea Sucevei si Cetatea Hotinului. Mahomed Cuceritorul, avand o armata care suferise pierderi insemnate, cu liniile de aprovizionare intinse de la Dunare pana la Cetatea Neamtului, va fi silit sa se retraga din fata Oastei Mari a romanilor moldoveni, care se reunise in nordul Moldovei. Testeaza-ti cunostintele despre Stefan cel Mare in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro