Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea, ai putea sa devansezi o parte din intalnirile tale si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa citesti o carte SF sau sa vizionezi un film de actiune.

› vrei zodia ta

Cultura generala

''Balada pentru vioara si orchestra'' este cea mai cunoscuta lucrare a lui Ciprian Porumbescu fiind interpretata de violonisti din intreaga lume. Compusa in 1880, este una dintre putinele lucrari romanesti ale secolului al XIX-lea care se bucura de mare popularitate in continuare, stilizand elemente ale doinei, baladei si romantei si prezentandu-le intr-o scriitura instrumentala romantica, expresiva, de mare lirism.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o inchisoare, la trei arestati (un moldovean, un afacerist si un oltean) li se da sansa sa fie eliberati daca: fie ling 100 kg de sare, fie primesc 300 de biciuri pe spate, fie platesc 10.000 de euro... Mai intai, moldoveanul mananca 100 kg de sare; este eliberat... Afaceristul da banii si iese si el ... In fine, olteanu' alege bicele; dupa ce le incaseaza pe primele 299, la al 300-lea bici zice:
- Hai, mai lasati-ma in pace!... Ia dati-mi sarea!...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MEMO_ _ _ DIST_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MEMORANDISTA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 mai 1802
Este infiintata medalia "Legiunea de onoare"

19 mai este ziua in care, in 1802, imparatul Napoleon Bonaparte a instituit Legiunea de Onoare (Légion d'honneur), decoratie primita de-a lungul timpului de numeroase personalitati ale lumii. Este vorba de cea mai inalta distinctie a Frantei. La inceput de secol XIX, Napoleon Bonaparte a simtit nevoia sa aiba un sistem de decoratii care sa il inlocuiasca pe cel din perioada regalitatii. Asa a aparut Legiunea de Onoare, unul dintre cele mai puternice simboluri ale primului imperiu francez, care a fost pastrat si de republicile franceze care au urmat.

› vrei mai mult