Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Azi vrei sa demonstrezi ca iti pasa de familia ta si de aceea vei interactiona cu ei mai mult decat o faci de obicei. Te-ai gandit sa le faci si niste cadouri?

› vrei zodia ta

Cultura generala

"C" este litera cu care incep cele mai multe cuvinte in limba romana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Iepurasul merge prin padure si gaseste o sticla cu tuica. Ia o gura si cade jos mort de beat. Vine lupul si il vede. Isi zice in sinea lui "Ia te uita ce usor am facut rost de mancare, dar mai intai sa iau o gura de tuica, ca sa am pofta de mancare".
Ia o gura si cade jos mort de beat.
La fel patesc si ursul si leul.
La un moment dat se trezeste iepurasul si cand ii vede pe cei trei cazuti jos zice:
-Mamaaaa, dar ce rau sunt la betie!

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 1 out of 6   # Numar de greseli ramase: 5

_ _ P_ _ Z_ _ T_ T_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei

8 iunie 1949
Se publica romanul "O mie noua sute optzeci si patru"

La 8 iunie 1949 scriitorul englez George Orwell a publicat romanul "O mie noua sute optzeci si patru", o critica acida a vietii intr-un regim totalitar. O mie noua sute optzeci si patru, scris si 1984, este un roman politic creat de George Orwell in 1948 si tiparit in 1949. Actiunea romanului are loc intr-un viitor distopic si prezinta o parte din viata intelectualului Winston Smith sub opresiunea guvernului totalitar al Oceaniei. O mie noua sute optzeci si patru a imprimat foarte multi termeni si idei in cultura contemporana, si mai ales in limba engleza, de exemplu Fratele cel Mare, dubla gandire, politia gandirii, Soceng. „Fratele cel Mare sta cu ochii pe tine” este un simbol al controlului excesiv, iar adjectivul orwellian este folosit pentru a descrie actiunile si organizatiile Oceaniei. Principala figura a romanului, Big Brother (in romana: „Fratele cel Mare”), a devenit o figura metaforica a regimului politienesc si totalitar, precum si a reducerii libertatilor. in 2005, publicatia Time a clasat romanul 1984 in lista celor mai bune romane si nuvele englezesti din 1923 pana in acel an. In lista se gaseste si celalat roman faimos al lui George Orwell, Ferma animalelor. 
Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult