Distractie
Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)
Chiar daca ziua va incepe foarte bine pentru tine, nu te entuziasma prea tare! Ai face bine sa iti pastrezi anumite rezerve de energie si pentru seara! Nu stii ce surprize poti avea.
› vrei zodia taCultura generala
Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.
› vrei mai multBancul zilei
La Radio Erevan, intrebare plina de patos:
- Alo, buna ziua. As dori sa stiu si eu de ce in Elvetia nu se asculta manele!
- Pentru ca e tara neutra.
- Asa, si?
- Cum asa, si? Daca e tara neutra, nu are dujmani!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
M_ MO_ A_ D_ S_ A
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MEMORANDISTA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
17 iulie 1867
Se naste medicul Dimitrie Gerota
La 17 iulie 1867 se naste medicul Dimitrie Gerota. A efectuat cercetari privitoare la anatomia si fiziologia vezicii urinare si a apendicelui, a preconizat o tehnica de injectare a vaselor limfatice, cunoscuta in literatura de specialitate drept "metoda Gerota”. De numele sau se leaga si aplicarea primelor radiografii din Romania, fiind considerat cel dintai radiolog roman.